'RAT JE PUTINOVA NAJVEĆA GREŠKA'

Švedski stručnjak: ‘Dobio sam poruku poznanika iz Rusije, kaže – samo čekaju vijest o Putinovoj smrti’

Foto: Facebook

Ovih je dana bila zapažena i njegova izjava kako je moguće da gledamo posljednje mjesece ruskog diktatora na vlast

“Poznanik iz Rusije poslao mi je privatnu poruku: “Svi čekamo poruku: Putin je mrtav”, riječi su koje je danas na Twitteru objavio švedski ekonomist Anders Åslund, predavač na prestižnom američkom sveučilištu Georgetown i autor važne knjige “Ruski kroni-kapitalizam”

U knjizi se bavio načinom na koji funkcionira Rusija u raljama autokrata Vladimira Putina, a ovih je dana bila zapažena njegova izjava kako je moguće da gledamo posljednje mjesece ruskog diktatora na vlasti.

Iza ove tvrdnje stoji njegov zaključak da je invazija na Ukrajinu bila Putinova najveća greška.

“Cijeli Zapad ustao je u obranu Ukrajine. Slobodni svijet stoji uz njih. Putin je uspio izolirati cijelu Rusiju kroz svoj barbarizam. Djeluje mi kao da će događaji u Kijevu biti ključni. Ako Putin tamo ne uspije doći do pobjede, stvar je izgubljena. Vjerujem da će izgubiti sve, i to zasluženo”, napisao je u ranijem tvitu.

U još jednoj objavi Putina je nazvao “zvjerskim diktatorom” koji uopće nije razumio povijesnu poziciju ukrajinskog naroda, kao ni njihovu ulogu u Drugom svjetskom ratu.

“Znate li koji su bili najbolji sovjetski vojnici? Pa Ukrajinci. Putinu bi bilo bolje da nauči nešto prave povijesti”, poručio je.

A Åslund se narugao i njihovoj vojnoj strategiji za koju je ustvrdio da ponavlja istu grešku kao i u Gruziji, u kojoj se vojska kretala u dugačkim, zbijenim konvojima, koje su Gruzijci jednostavno raznijeli.

“Ruska vojska djeluje vrlo amaterski. Vraćamo se u Drugi svjetski rat”, napisao je, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari