STVARNE SLUČAJEVE NE KOMENTIRA

Sveučilišni rektor Boras se usporedio sa žrtvama: ”I mene su uznemiravali, ne seksualno, i nitko me nikad nije štitio”

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

U obraćanju novinara, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras rekao je novinarima da on osuđuje svaki oblik zlostavljanja te je pritom izjavio da je i sam bio zlostavljan.

“Grozno je biti uznemiravan i zlostavljan, pogotovo seksualno. Imao sam u životu mnogo uznemiravanja, ne seksualnog, ali isto tako i nitko me nikada nije štitio. A ja štitim ove događaje”, dodao je, javlja N1.

Zbog sudskog postupka Boras nije želio komentirati konkretne slučajeve zlostavljanja. “Ne mogu komentirati konkretne slučajeve, jer moramo štititi i žrtve i dok se ne provede postupak. Ja sam proveo postupak. Oštro osuđujem sve”, istaknuo je.

Na pitanje što konkretno Sveučilište poduzima, odgovorio je da postoji etičko povjerenstvo. “Time se bavimo u drugostupanjskom postupku nakon izvještaja s fakulteta koji moraju prvo provesti taj postupak”, rekao je Boras koji je obavijestio javnost da spolno uznemiravanje na Sveučilištu danas neće biti tema na sastanku.

Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske priopćili su kako osuđuju istup rektora Sveučilišta u Zagrebu Borasa koji se, kako kažu, uvredama i konstrukcijama obrušio na novinarku portala Telegram Doru Kršul i na žrtve seksualnog zlostavljanja o čemu je novinarka pisala. Novinarku je nazvao opsesivnom nakon članka na Telegramu u kojem je napisala da je Boras nagradio profesora iako je znao da protiv njega postoje prijave za uznemiravanje, piše Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari