STVARNE SLUČAJEVE NE KOMENTIRA

Sveučilišni rektor Boras se usporedio sa žrtvama: ”I mene su uznemiravali, ne seksualno, i nitko me nikad nije štitio”

Idi na originalni članak
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

U obraćanju novinara, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras rekao je novinarima da on osuđuje svaki oblik zlostavljanja te je pritom izjavio da je i sam bio zlostavljan.

Oglas

“Grozno je biti uznemiravan i zlostavljan, pogotovo seksualno. Imao sam u životu mnogo uznemiravanja, ne seksualnog, ali isto tako i nitko me nikada nije štitio. A ja štitim ove događaje”, dodao je, javlja N1.

Zbog sudskog postupka Boras nije želio komentirati konkretne slučajeve zlostavljanja. “Ne mogu komentirati konkretne slučajeve, jer moramo štititi i žrtve i dok se ne provede postupak. Ja sam proveo postupak. Oštro osuđujem sve”, istaknuo je.

Na pitanje što konkretno Sveučilište poduzima, odgovorio je da postoji etičko povjerenstvo. “Time se bavimo u drugostupanjskom postupku nakon izvještaja s fakulteta koji moraju prvo provesti taj postupak”, rekao je Boras koji je obavijestio javnost da spolno uznemiravanje na Sveučilištu danas neće biti tema na sastanku.

Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske priopćili su kako osuđuju istup rektora Sveučilišta u Zagrebu Borasa koji se, kako kažu, uvredama i konstrukcijama obrušio na novinarku portala Telegram Doru Kršul i na žrtve seksualnog zlostavljanja o čemu je novinarka pisala. Novinarku je nazvao opsesivnom nakon članka na Telegramu u kojem je napisala da je Boras nagradio profesora iako je znao da protiv njega postoje prijave za uznemiravanje, piše Net.hr

Exit mobile version