POSLOVNI 'POTHVAT'

Tajna snimka Bandićevog vozača: “Šegota, šef je ljut na tebe. Povuci ručnu”

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Pokojni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u svibnju prošle godine se naljutio na tadašnjeg ravnatelja zagrebačkih Gradskih groblja Patrika Šegotu.

Razlog tome bio je to što je doznao da je Šegota navodno govorio protiv njega i nekih njegovih planova poduzetniku Milanu Lončariću, sada pritvorenom u aferi Vrtovi svjetla, i ravnatelju HRT-a, također pritvorenom Kazimiru Bačiću. Za to je Šegota doznao od Bandićeva vozača Zdravka Krajine, piše Jutarnji list.

Propali plan Lončarića i Bandića

Prema neslužbenim informacijama, Patrik Šegota je prošle godine sudjelovao u pripremama da ta gradska tvrtka “iziđe u susret” poduzetniku Lončariću vezano za njegovu tvrtku Pogrebno poduzeće Zagreb. Međutim, plan na kraju nije realiziran, a lako je moguće da je taj “posao” propao upravo zbog Šegotina neslaganja s Lončarićevim prijedlogom, odnosno njegova mišljenja da taj poslovni pothvat nije moguće provesti, prenosi Index.

VIDEO DANA:

Naime, Milan Lončarić tražio je od tadašnjega gradonačelnika Milana Bandića da sa svojim suradnicima organizira da gradske tvrtke preuzmu neka njegova poduzeća. Radilo se navodno o tvrtki Pogrebno poduzeće Zagreb, sa sjedištem u Radićevoj ulici 9, te tvrtki Maksimus, kojoj je jedna od djelatnosti upravljanje i održavanje zgrada, sa sjedištem na istoj adresi.

Pogrebno poduzeće navodno su trebala preuzeti Gradska groblja, a tvrtku Maksimus zagrebačko Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo (GSKG). Da je to Lončarić tražio te da mu je Bandić htio izići u susret, govore i podaci koje su, kako neslužbeno doznaje Jutarnji, prikupili policijski istražitelji tijekom provođenja mjera tajnog nadzora danas pokojnoga gradonačelnika i njegovih suradnika.

“Povuci ručnu i uklopi se u sve druge direktore”

Istražitelji su među ostalim zabilježili razgovore spomenutih osoba u zagrebačkom restoranu Kamanjo u svibnju prošle godine, gdje je bio i tadašnji šef GSKG-a Joško Jakelić.

Također je snimljen razgovor sada osumnjičenog Bandićeva vozača u aferi Advent Zdravka Krajine s Patrikom Šegotom na istu temu. Krajina u tom razgovoru govori Šegoti kako je Bandić ljut na njega jer je bio na ručku sa “šefom nekog pogrebnog poduzeća i šefom televizije” koji su mu rekli da je Šegota govorio protiv Bandića.

Šegota mu je na to odgovorio da je on u vezi s tim starim, a može se jasno zaključiti da je riječ o šefu Pogrebnog poduzeća Zagreb, Milanu Lončariću, napravio sve što mu je rekao šef. Također govori Krajini kako je rekao Bandiću “da to tako ne može ići i da mu je sve obrazložio”.

Krajina je na kraju predložio Šegoti “da povuče ručnu i da se uklopi u sve druge direktore koji su tamo”.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views