ŠIRENJE SKEPTICIZMA

TAJNI SASTANAK Antivakseri žele iskoristiti epidemiju da prošire nepovjerenje prema cijepljenju

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Važan alat u njihovoj misiji su društvene mreže

Antivakseri vjeruju da pandemija koronavirusa predstavlja povijesnu priliku da prošire nepovjerenje prema cijepljenju, upozorava izvješće Centra za suprotstavljanje digitalnoj mržnji (CCHD), neprofitne organizacije bazirane u Londonu i Washingtonu.

Podaci za izvještaj prikupljeni su tokom privatne konferencije na kojoj su sudjelovali vodeći svjetski skeptičari po pitanju cjepiva, piše Independent.

Na konferenciji su antivakseri istaknuli da više nego ikad prije mogu dosegnuti široku publiku i proširiti nepovjerenje prema potrebi za cijepljenjem.

Napad na COVID cjepivo

Grupa je također raspravljala o tome kako “novi koronavirus nije opasan, ali da cjepiva jesu te da se stručnjacima ne može vjerovati”.

Važan alat u njihovoj misiji su društvene mreže i u grupi vlada strah da bi im mogao biti zabranjen pistup pošto putem njih pribavljaju nove sljedbenike.

“Neophodno je da vlade, društvene mreže i zagovornici cijepljenja prouče planove antivaksera za COVID cjepivo kako bi se izbjegao pad u njihove zamke. Nužno je promovirati COVID cjepivo kao sigurno”, rekao je Imran Ahmed, direktor CCHD-a.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari