BEZOČNO IZMOTAVANJE

‘TATIN SIN’ Pogledajte video! Nazvali su sina Putinova pouzdanika s “pozivom za mobilizaciju”, uslijedilo je smiješno izmotavanje!

Foto: Screenshot

Nikolaj Peskov, sin glasnogovornika Kremlja, dobio je telefonski poziv, a s druge strane slušalice je bio youtuber Dmitri Nizovstev koji se lažno predstavio kao vojni časnik

Sin glasnogovornika Kremlja i jednog od najbližih ljudi Vladimira Putina, Dmitrija Peskova, bio je meta poznatog ruskog youtubera koji ga je nazvao i objasnio da mu je mobiliziran u vojsku.

Naime, 32-godišnji Nikolaj Peskov, sin glasnogovornika Kremlja, dobio je telefonski poziv, a s druge strane slušalice je bio youtuber Dmitri Nizovstev koji se lažno predstavio kao vojni časnik.

Nizovstev je Peskovu objasnio da ga zove zbog mobilizacije i da se treba odazvati pozivu, nakon čega je Peskov zamucao i počeo objašnjavati zbog čega on ne bi trebao ići u rat.

Ima veze

Peskov mlađi je jasno dao do znanja da će “povući veze” u Kremlju kako ne bi bio mobiliziran. Razgovor Peskova i Nizovsteva je snimljen uživo u YouTube emisiji “Popular Politics”, kanalu koji je povezan s ruskim opozicionarom Aleksejem Navaljnim.

Nizovstev: “Zdravo. Hajde da ne spuštamo slušalicu, kao prošli put.”

Peskov: “Zašto me zoveš…?”

Nizovstev : “Zato što, gospodine Peskov, mi smo vam danas poslali poziv za regrutaciju i elektroničkim putem. Ali još niste odgovorili.”

‘Političke nijanse’

Zatim je obavijestio Peskova da sljedećeg dana u 10 sati mora doći u regrutni ured.

“Naravno da neću biti tamo u 10 sati. Morate shvatiti da sam ja gospodin Peskov. Nije baš u redu da budem tamo (u regrutnom uredu).”

Zatim je rekao da će to “riješiti na drugom nivou”.

Peskov je izjavio i da ima “političkih nijansi” u vezi s pozivom bez objašnjenja, da je njegov otac Putinov glasnogovornik i zamjenik šefa administracije Kremlja. “Ako moram braniti državu, to nije problem, ali moram vidjeti izvodljivost mog dolaska tamo”, dodao je Nikolaj Peskov i rekao da će otići u rat ako ga nazove Putin i naredi mu.

Samo jedan poziv je pokazao da sinovi ruske političke elite ne očekuju poziv za mobilizaciju za razliku od stotina tisuća drugih Rusa koji neće dobiti izuzeće i bit će poslani u rovove da ginu za Putinove ideje, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari