'KOŠARKAŠKA KULTURA BALKANA'

TENISICE S IMENOM JUGOPLASTIKE: Svjetski brand odaje počast košarkaškim majstorima s Balkana!

Foto: Youtube/Printscreen/Instagram

Svjetski proizvođač sportske opreme Adidas pripremio je sportsku obuću, točnije tenisice ili patike u znak poštovanje prema košarkaškom klubu Jugoplastika kao nositelju kvalitete Europske košarke krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina kada su Splićani bili tri puta prvaci Europe. 

Ekskluzivna verzija Adidas Forum High slavi, kako navode u svojoj objavi, nepogrešivu košarkašku kulturu Balkana! Svjetski poznati dućan svih vrhunskih sportskih marki, kojeg možete pronaći na Instagramu najavljuje ekskluzivu za buduće vlasnike ovih tenisica, kojih vjerojatno ima u ograničenom broju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BSTN Store (@bstnstore)

Suradnja osamdesetih

Upravo je tvornica Jugoplastike osamdesetih godina za tvornicu Adidas proizvodila 4,5 milijuna sportskih torbi godišnje. I to se prodavalo na istočnom i zapadnom europskom tržištu.

Tijekom 1990. godine prodali su proizvode u vrijednosti 350 milijuna dolara. Jugoplastika je ulagala i u lokalnu zajednicu, a najsvjetliji primjer bio je splitski Košarkaški klub, koji je zahvaljujući financiranju te tvrtke uspio osvojiti tri naslova prvaka krajem 1980-ih i početkom 1990-ih, prenosi Morski.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari