STRAVIČAN NAPAD

TERORIZAM U BIH Ubojica (15) policajca opraštao se od prijatelja čudnim porukama. Bio je ekstremist

Napadač je ušao u policijsku postaju i prvo hladnim oružjem nasrnuo na policajca koji je odmah podlegao ozljedama. Potom je nasrnuo na drugog…

U četvrtak navečer u Bosanskoj Krupi u BiH je u napadnuta je policijska stanica, a ubijen je i jedan policajac Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Napadač je neimenovani tinejdžer (15). Ubijen je jedan policajac, a drugi je ozlijeđen. Napad je počinjen hladnim oružjem, odnosno nožem, piše Klix.ba.

Ubijeni policajac je Ognjen Maran iz Bosanskog Novog, dok je ranjeni policajac Avdo Hasanović iz Bosanske Krupe. Napadač je ušao u policijsku postaju i prvo hladnim oružjem nasrnuo na Marana koji je odmah podlegao ozljedama. Potom je nasrnuo na Hasanovića, koji je zadobio povrede i hitno je prevezen u Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubljankić”, gdje je stabiliziran.

Napadač je odmah uhićen. Policija neželi još govoriti o motivima, a prema neslužbenim informacijama prije ovog čina napadač je slao čudne poruke poznanicima, opraštajući se od njih.

Oni koji su ga poznavali navode da je bio sklon i vjerskom ekstremizmu, prenosi Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari