NIJE PRVI TAKAV SLUČAJ

Teslin automobil na autopilotu se zabio u drvo; Poginulo dvoje ljudi!

Foto: Printscreen/Youtube/NBC

Elon Musk, izvršni direktor američkog proizvođača električnih automobila Tesla, oglasio se  o nesreći koja se dogodila prije nekoliko dana u Teksasu.

Podsjetimo, Tesla automobil  bez vozača za volanom zabio u drvo. Dvoje ljudi je poginulo. Policija je objavila kako je Tesla Model S vozio velikom brzinom, te se na kraju, kad se zabio, zapalio

Elon Musk je u ponedjeljak na svom Twitteru rekao da podaci iz tog automobila pokazuju da “autopilot ipak nije bio uključen” te da automobil u tom trenutku nije imao punu mogućnost samoupravljanja. Musk se ovdje referira na dodatak Teslinim vozilima koji košta 10.000 dolara te dopušta vozilima da se samoparkiraju te mijenjaju vozne trake na cesti, piše BBC.

Na službenim stranicama Tesle upozorava se vozače da autopilot ne čini vozilo potpuno autonomnim te svima savjetuju da ipak drže ruke na volanu. Vlasti će tražiti od Tesle sve podatke iz računalnog sustava ovog vozila.

Poginuli muškarci bili su u pedesetim godinama, a ovo i nije prvi takav smrtni ishod – isto se dogodilo prije pet godina kada je poginuo 40-godišnjak nakon što je autopilot zakazao u trenutku vožnje. Preminula je i jedna osoba iz istog razloga 2018. godine, pišu Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari