TJEDNA PROGNOZA

TJEDNA PROGNOZA: Možemo očekivati čak i snježne pahulje…!

Foto: Mateo Levak/Riportal

Nakon kišovitog prvog dijela tjedna, u drugom će temperature biti u postupnom padu, a snježne pahulje sve izglednije i u nižim područjima

Nastavak djelovanja prostrane i sporo pokretne ciklone iz Sredozemlja koja nam šalje dosta vlage i ne odviše hladnog zraka. No, zima polako, ali sigurno stiže. Naime, nakon kišovitog prvog dijela tjedna, u drugoj će temperature biti u postupnom padu, a snježne pahulje, iako rijetke, sve izglednije i u nižim područjima.

Nastavak tjedna na kopnu

Na kopnu ostaje promjenjivo uz jutarnju maglu i razmjerno hladno. Od utorka poslijepodne sa sve češćom kišom, osobito u noći na srijedu i u prvom dijelu srijede. Pritom će u gorju biti snijega, snježna bi se granica mogla spustiti na zapadu do svega 300tinjak metar nadmorske visine, a susnježice će izgledno biti u nizinama središnje i sjeverozapadne Hrvatske. U četvrtak postupan prestanak oborina, te čini se nešto stabilnije razdoblje, ali postupno i sve hladnije. Idući vikend izgleda za sada pravi zimski uz tu i tamo koju pahulju i u nižim predjelima te dnevne maksimalce jedva u manjem plusu, no nije to ništa neuobičajeno za siječanj.

Nastavak tjedna na moru

Na Jadranu se u utorak i srijedu očekuje nova oborinska epizoda. Jugo će opet ojačati, okrenuti na oštro, a u srijedu će posvuda biti i jakog jugozapadnjaka. Moguću su pritom nevere, grmljavina, ponegdje i plavljenje obale.

U četvrtak predah od oborina donosi okretanje vjetra na većinom umjerenu tramontanu, a s njom će i malo zahladiti usprkos sunčanim razdobljima. Od petka smo ponovno pod utjecajem ciklone, ali ova će ići nešto južnije pa se u početku ne očekuju jače oborine, tek sporadično na sjevernom Jadranu. Pritom će zapuhati i bura, a nove oborine su izglednije krajem tjedna.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari