TJEDNA PROGNOZA: Osvježenje, pljuskovi i nevremena! Gdje i do kad?

Idi na originalni članak

Do kraja ponedjeljka, kao i sutra prijepodne na snazi je upozorenje Državnog hidrometeorološkog zavoda koje se izdaje putem sustava Meteoalarm

Oglas

Nakon jučerašnjih tučonosnih nevremena u Hrvatskom Zagorju i novi je tjedan počeo vrlo nestabilnim vremenom. Na satelitskoj snimci možemo vidjeti da nam se sa sjeverozapada približava izražena hladna fronta.

Velik dio Hrvatske već je prekriven oblacima, a u Zagorju je bilo novih predfrontalnih nevremena s tučom što možete uživo pratiti na našoj FB stranici. Što očekujemo dalje?

Do kraja ponedjeljka, kao i sutra prijepodne na snazi je upozorenje Državnog hidrometeorološkog zavoda koje se izdaje putem sustava Meteoalarm.

Upozorenje se prvenstveno odnosi na jaka grmljavinska nevremena koja su moguća diljem zemlje tijekom večeri, noći i sutrašnjeg jutra. Lokalno je ponovno moguća i tuča, osobito u kopnenim predjelima! Što se tiče ostatka tjedna…

Sutra će na kopnu u početku biti oblačno, povremeno uz kišu, pljuskove i grmljavinu. Poslijepodne smirivanje i razvedravanje pa će biti i sunčanih razdoblja. Ujutro će zbog kombinacije niže temperature i sjeverozapadnog vjetra biti prilično svježe, a poslijepodne ugodno, oko 25 °C.

U srijedu još uvijek nestabilno pa će povremeno biti kiše i pljuskova.

Od četvrtka stabilnije, sunčanije i postupno sve toplije. Tako će za vikend ponovno biti vruće, s temperaturom oko 30 °C, uz obilje sunca.

Na Jadranu sutra nestabilno. Bit će promjenjivo oblačno, povremeno uz kišu i pljuskove, osobito u Dalmaciji u prvom dijelu dana. Na sjevernom dijelu više sunca, samo uz malo lokalne kiše. Temperatura će biti nešto niža i ugodnija nego proteklih dana, većinom oko 28 °C. Vjetar će okrenuti na tramontanu i buru koji će biti umjereni od jaki.

U srijedu će na Jadranu biti još kraćih lokalnih pljuskova.

Od četvrtka do kraja tjedna sunčano i svakim danom sve toplije pa će za vikend ponovno biti vruće s temperaturom oko 32 °C. Puhat će većinom umjeren maestral koji će malo olakšavati visoke temperature i donositi ugodan osjećaj.

U svakom slučaju, pred nama je jedno osjetno osvježenje s kišom, pljuskovima, a lokalno i jačim nevremenima. Ovaj put, promjena vremena zahvatit će i obalu kojoj će kiša dobro doći s obzirom na to da je na nekim njenim dijelovima višemjesečna suša. Dobro će doći i blago osvježenje jer je u dijelovima Dalmacije poslijepodnevna temperatura već tjednima iznad 30 °C.

Iako lokalno vrlo izraženo, ovo će pogoršanje biti relativno kratkog vijeka – dijelovi zemlje već će sutra imati dosta sunčanih razdoblja, a u cijelu se zemlju sunce i toplina vraćaju od četvrtka.

Za detaljniju prognozu po gradovima i danima, pratite emisiju RTL Vrijeme, svaki dan u 16:30, 18:25 i 19:10.

Exit mobile version