PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

TJEDNA PROGNOZA Sredinom tjedna promjena, za vikend stiže značajnije zahlađenje ali i solidni uvjeti za boravak na otvorenom

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

U utorak i srijedu razmjerno stabilno, zatim u četvrtak jedno jače naoblačenja s tek malo kiše, u gorju susnježice ili snijega

Ostajemo u polju povišenog tlaka zraka, no taj će utjecaj anticiklone malo oslabjeti kako se po njegovom rubu bude navečer premještao oslabljeni frontalni poremećaj sa sjevera kontinenta, a i jutros ima prolazno više vlage.

PONEDJELJAK

Jutro tako malo oblačnije, ali već tijekom prijepodneva barem djelomice sunčano. Koja kap kiše može sporadično pasti na sjeveru Dalmacije ili na ponekom dalmatinskom otoku. U unutrašnjosti maglovito, osobito u Posavini i zapadnim predjelima, ali magle će ponegdje biti i na sjevernom Jadranu, češće prema pučini. Vjetar uglavnom slab, tek na otvorenome moru do umjeren sjeverozapadni.

Na sjevernom Jadranu poslijepodne sunčanije i vedrije. Ugodnije nego jučer, vjetar tek slab. Temperatura uz more oko 13-14 °C, a do 10 će se penjati živa u termometru čak i ponegdje gorju.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj prevladavajuće sunčano, navečer uz novo naoblačenje. Vjetar slab, ali u sjevernijim predjelima i gorju do umjeren jugozapadni, kasnije u okretanju na sjeverozapadni. Temperatura zato malo viša od jučerašnje, od 7 do lokalno čak 10 °C.

U Dalmaciji poslijepodne pretežno sunčano, nerijetko i vedro. Puhat će slab do umjeren, do kraja dana i pojačan sjeverozapadnjak, s kojim će biti podjednako ugodno, tj. svježe uz temperaturu između 13 i 16 °C.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu u početku pretežno sunčano. Više će se oblaka s južnim i jugozapadnim vjetrom skupljati potkraj srijede, najprije na sjevernom Jadranu, ali se u četvrtak prava kišna epizoda očekuje duž cijele obale. No, čini se bez obilnih i problematičnih količina kiše. Od petka bura donosi razvedravanje i opet suh i hladan zrak

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Utorak i srijedu razmjerno stabilno, zatim u četvrtak jedno jače naoblačenja s tek malo kiše, uglavnom gorju susnježice ili snijega. Ujutro ostaje hladno, u srijedu često maglovito, a od petka će opet zahladiti i tijekom dana, prognozira Dorian Ribarić za RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari