TJEDNA PROGNOZA Veliki tjedan – vrlo promjenjiv! Što donosi Uskrs?

U mnogim krajevima danas je potpuno vedro, a na Jadranu će tako ostati do kraja dana. Na kopnu će pak biti nešto umjerenog razvoja naoblake, pa postoji i mala mogućnost za kratak, lokalni pljusak

Ugodan, sunčan i topao vikend zamijenio je isti takav početak tjedna. U mnogim krajevima danas je potpuno vedro, a na Jadranu će tako ostati do kraja dana. Na kopnu će pak biti nešto umjerenog razvoja naoblake, pa postoji i mala mogućnost za kratak, lokalni pljusak, prije svega u Lici, Moslavini te u Dalmatinskoj zagori.

Ostatak tjedna? Manje stabilan i prilično promjenjiv!

Preko nas će se u utorak premještati oslabljena hladna fronta, tako da će na kopnu biti pretežno oblačno, povremeno uz kišu, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Oborine će ipak biti vrlo lokalnog karaktera, pa će neka mjesta ostati suha, a neka dobiti jače pljuskove. Veća vjerojatnost za kišu sutra je na zapadu kopna. Posvuda će biti osjetno svježije nego danas, ponegdje i za 7, 8 stupnjeva.

Na Jadranu će atmosfera biti malo naklonjenija ljubiteljima sunca i topline. Naime, tamo će kiša u radnom dijelu tjedna biti znatno rjeđa. Samo je sutra malo moguće na sjevernom Jadranu, u Istri i na Kvarneru. Lokalno su mogući i pljuskovi s grmljavinom, osobito u unutrašnjosti Istre. Od petka na Jadranu pretežno sunčano i toplo, samo uz slab vjetar. Jutrima će temperatura biti oko 10 ˚C, a poslijepodnevima oko 20 ˚C.

Za vikend, pak, i na obalu stiže pogoršanje. U subotu prvo na sjeverni dio, a u nedjelju, na Uskrs, posvuda. Temperatura će pasti, jako jugo okretat će na jaku buru, a kiša i pljuskovi će biti česta pojava. Sve u svemu, vrijeme koje neće biti baš po volji većine ljudi.

U srijedu i četvrtak na kopnu ponovno sunčanije, ali će srijeda biti još malo svježija nego utorak. U četvrtak zatopljenje, ali samo prolazno jer se nove nestabilnosti naziru već u petak, kad će ponovno osvježiti. Za vikend će kiša biti češća i jača, a čini se da će je najviše biti baš na sâm Uskrs, kad će i temperatura osjetnije pasti!

U svakom slučaju, sve je izglednije da će uskrsni vikend biti promjenjiv i svježiji uz kišu, lokalno i jače pljuskove. S obzirom na to da je riječ o prognozi za peti i šesti dan, postoji još mogućnost za manje promjene pa vas pozivamo da sve nove informacije doznate u emisiji RTL Vrijeme svaki dan u 19:15, a uskoro i u jednom novom terminu.
Nikola Vikić-Topić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari