TJEDNA PROGNOZA VREMENA Sunčano i toplo, ali…

Foto: Siniša Biljan

Temperatura će biti ugodna, ujutro oko 15, danju iznad 20, baš kako priliči dobu godine. Znači, većih vrućina još nema na vidiku

I uvijek nekako dođe taj ali! No, hej, proljeće je! U ovo doba godine, ipak, međutim i ali spadaju u najviše puta izgovorene riječi u vremenskim prognozama, tik do mjestimice, povremeno, i naravno, pljuskovi. Šalu na stranu, tjedan pred nama stvarno će biti većinom sunčan i ugodno topao, a mnoge će obradovati i vijest da još uvijek neće biti prevruće!

I sada dolazimo do onog veznika s početka priče – ali. Naime, mogući su povremeni pljuskovi. Dobra vijest je da će oni biti kratkog vijeka, taman onako da vas iznenade nakon sunčanog jutra i prisjete vas imena nekog vama do tada dragog meteorologa.

To me sjetilo – s vremena na vrijeme, prijatelji me pitaju: „Kako možeš na kartu prognoze za isti dan staviti i sunce i oblak i kišu?!“. Mislim da svaki meteorolog reagira slično kada po 700-ti put čuje to pitanje te brzo odgovara protupitanjima: „Jesi li ikad vidio dugu? Znaš li kako nastaje?“. Na sreću nas meteorologa, vrijeme nije binarno, tj. crno-bijelo, već postoje nijanse između potpuno sunčanog i vrlo kišnog vremena. Ako vas ipak nisam uvjerio, nazovite prijatelja koji je emigrirao u Irsku, imamo ih svi – njima su svaki dan na prognozi i sunce, oblak i kiša i to ih ne zabrinjava previše.

U svakom slučaju, tjedan pred nama suncoljupcima će biti po volji! Sunca će biti u izobilju, osobito na Jadranu. Na kopnu će se povremeno malo naoblačiti i ponegdje pljusnuti kiša, veća vjerojatnost za to je od utorka do petka, a manja za vikend.

Pokojeg pljuska bit će i na obali, međutim znatno rjeđe nego na kopnu. Sve su to dobre vijesti i za one koji uživaju u dugama, kojih će biti gotovo sigurno ovaj tjedan!Uz sve to, temperatura će biti ugodna, ujutro oko 15, danju iznad 20, baš kako priliči dobu godine. Znači, većih vrućina još nema na vidiku!

Za detaljniju analizu vremena po gradovima i danima, pratite prognoze na RTL-u svaki dan u 16:30, 18:25 i 19:25! Možete se javiti i na FB stranicu RTL Vrijeme i poslati koju fotografiju duge – mi ih volimo, a bez zajedničkog doprinosa sunca i kiše ne bi ih bilo…

Također, na rečenoj stranici možete glasati i za najbolje fotografije na temu vremenskih (ne)prilika, među kojima je i ova prekrasna gradska sličica “iz kamere” Siniše Biljana!

Nikola Vikić-Topić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari