TRAŽI SE IZAZIVAČ

Video | Tko će s njim u klinč? Bivši kandidati progovorili o izborima: ‘Dobar dio HDZ-a simpatizira aktualnog predsjednika’

HDZ traži svog kandidata, spominju se Jandroković i Medved, ali i Kolinda Grabar Kitarović, što ona nije demantirala

Tko bi se to mogao suprotstaviti Zoranu Milanoviću na predsjedničkim izborima? Premda biramo tek iduće godine, tema je itekako aktualna, javlja RTL Direkt. HDZ traži svog kandidata, spominju se Jandroković i Medved, oni to demantiraju. Tu je i Kolinda Grabar Kitarović, što ona nije demantirala.

“Predsjednik Republike je sad ušao u naše biračko tijelo i dobar dio HDZ-a simpatizira sad aktualnog predsjednika Zorana Milanovića”, kaže Ljubo Česić Rojs, bivši predsjednički kandidat.

Zanimljivo, još jedna bivša kandidatkinja za predsjednicu, Alka Vujica, o Milanoviću misli isto što general Rojs.

“Rojs je isto vrlo iskren uvijek bio i vrlo direktan pa mu se vjerojatno to i sviđa kod Milanovića – što je beskompromisno otvoren i što kaže neke stvari koje ne odgovaraju svima, ali o kojima svi razmišljamo”, kaže Alka Vujica.

Dok Vujica misli da Milanović zaslužuje drugi mandat, Rojs na pitanje bi li zaokružio Milanovića odgovara: “E nemojte, još ja ne znam… Ja sam odan, to Zoran zna, odnosno predsjednik Republike. Volim svoju stranku, ali uvuklo se puno u nju lopova, kriminalaca.”

‘Tajnovita Kolinda’

Ipak, jedno ime se ističe – Kolinde Grabar-Kitarović. Od Pelješkog mosta preko Međugorja do Katara, jasno je postalo kako bivša predsjednica priprema kampanju za nešto.

Plenković ju je prokomentira: “To morate nju pitati”. Tajnovita je bila i ona, ali nije opovrgnula. “Svako Vam dobro iz Rijada”, poručila je. Za nju bi glasao, poručio nam je s leta za Singapur Boris Mikšić, također jedan od bivših kandidata.

“Ja sam zaljubljen u nju, ali sam se razočarao”, kaže o Kolindi Rojs.

“Koji kandidat može pobijediti Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima? Mislim da je to suvišno pitanje. Zoran Milanović je jedan savršen predsjednik, samodostatan, mudar, racionalan, spasio je Hrvatsku od ruskog genocida, to je jedan predsjednik s empatijom. Jedan čovjek koji je uveo novo normalno. Tako da ne vidim zašto bi ga trebali mijenjati”, rekao je još jedan bivši kandidat, Dario Juričan.

Važno je naravno, tko će biti oni ‘treći kandidati’, vidjeli smo što je Miroslav Škoro napravio na prošlim izborima. Inače, predsjednik je svojevremeno htio biti Ćiro Blažević, Siniša Vuco, ali i Ante Prkačin, Mate Granić, Milan Bandić, Andrija Hebrang, kao i spomenuti Rojs, Alka Vujca, te Dario Juričan, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari