'DVIJE MUHE JEDNIM UDARCEM'

Video | Tko je bio najbolje odjeven, tko je nezasluženo dobio Oscara, koji je film precijenjen

‘Oscar nije samo ova godina, zadnjih par godina se pazi na političku korektnost, inkluzivnost i internacionalizaciju Oscara’

Rijetki su Oscare uspjeli pogledati do kraja, ali Nenad Korkut koji ih je komentirao na javnoj televiziji nije imao izbora. Večeras gostuje u Direktu.

Uvijek kažemo da su bili najdosadniji Oscar ikad, ali ovi su stvarno bili jako dosadni?

“Ja uvažavam takvo mišljenje, ali u studiju drugačije razmišljamo, radimo i moramo biti koncentrirani. kada se čovjek malo i umori proradi mu adrenalin. Vjerujem da je predugo trajalo, trebali bi to probati skratiti, vidite da je u momentu kad su izbacili par kategorija, sve vratili. Pokušali kontrolirati 45 minuta zahvala, ali vidjeli smo u prvih par da nema šanse”, rekao je.

Koji je tebi bio najmemorabilniji trenutak sinoć?

“Oscari za sporedne uloge u smislu emotivnih govora. Jamie Lee Curtis? Bilo je zanimljivo jer se zahvalila roditeljima koji su oboje bili nominirani za Oscara iako oni nisu više s nama. I ovaj Kinez koji je bio s njom u partner u filmu imao je prekrasan govor, jako su slatki bili Indijci koji su pobijedili. I kad su otpjevali svoju zahvalu to je bilo jako dugo. Na crvenom tepihu Hugh Grant i Ashley Graham. Nije bio bezobrazluk, bilo je primjereno tako se razgovarati s njom koja je samo svojom pojavom bila vulgarna da dekoncentrira goste”, navodi.

Bila je obučena u gaće i čarape. “Svatko tko je s njom razgovarao nije s mogao fokusirati na pitanja koja su bila banalna. Ali ona kao domaćica bi trebala biti pristojna, ne stavljati se u prvi plan, dočekivati goste i s njima konverzirati. Ona je najveći modni promašaj”, navodi.

Je li se otišlo predaleko u smislu te različitosti i političke korektnosti? Imali smo azijske prezentere, indijske prezentere, pobjednici Indija, Azija….u programu ranije plus size manekenka, transrodna voditeljica.

“Oscar nije samo ova godina, zadnjih par godina se pazi na političku korektnost, inkluzivnost i internacionalizaciju Oscara. Jedan europski film dobio je četiri nagrade, nakon američkog je prvi njemački. Amerika je ovaj put riješila dug azijskoj zajednici. Uvijek su na Oscarima imali grižnju savjest prema Afroamerikancima koji su glasni u prosvjedima. Azijati i Latinosi su u drugom planu, a čine veliku zajednicu manjina u Americi pa na red eto došli i Azijati.

“Jednim filmom koji se posložilo da je atraktivan, a da se bavi njima. Jednim udarcem dvije muhe”, navodi.

Je li Sve u isto vrijeme trijumfirao ili je precijenjen?

“Meni je precijenjen, ali tko sam ja da sudim, film u Americi je imao veći uspjeh nego u Europi. Nije neki koji bih ja preferirao svakako je interesantan, drugačiji, nisam ja svake godine zadovoljan pobjednikom Oscara i ne uzbuđuje me. Prošle godine pobijedila Coda koja mi nije bila favorit”, tvrdi.

Misliš da je netko nezasluženo pobijedio? Brendan Fraser tko bi ikad rekao da će dobit Oscara.

“Nisu to bile moje omiljene uloge ni prošle ni ove, ne kažem da je nije sjajno odigrao, ali od pet glumaca u kategoriji njegova mi bila najmanje sjajna”, tvrdi.

Cate Blanchett nepravda?

“Ja sam navijao za Tár, mada je bilo jasno da ne dolazi u obzir, pre artistični film jer se bavi i elitnom zatvorenom zajednicom i treba predznanje. Za odrasle je, za razliku od mnogih koji su gađali širu publiku. Blanchett dala veliku ulogu, bilo bi pošteno da je nagrađena, ali nije mi žao zbog Michele Yeo, nije prva Azijatkinja s Oscarom, odigrala odličnu ulogu i moja je velika simpatija još od Tigra i zmaja”, navodi.

“Dobro došla da se pokriju i daju Azijatu nagradu”, kaže.

Lady Gaga bez šminke?

“Iznenadio me nastup, navikli na raskošne nastupe. Ovaj je bio neočekivan i jako me se dojmio. Homage režiseru prvog Top Guna koji je nedavno umro pa je bilo i primjereno”, smatra.

Haljine?

“Halle Berry veliko razočarenje, Fan Bingbing je malo tko spominjao, velika zvijezda crvenog tepiha, najpoznatija kineska glumica u svijetu. Kidman najbolje odjevena, puhala za vratom njezina sunarodnjakinja Cate Blanchett, one su meni modna borba titana i obje iz Australije. Dobra bila Jennifer Connelly”, rekao je.

Najinteresantniji sako imao je Dwayne Johnson, kaže. “Začinio dosta suhu godinu za muška odijela koja su bila klasična. Prošle godine se trudili, a Ove godini ništa osim The Rocka”, zaključuje, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari