VELIKA RACIJA

Tko je vlasnik tajnog noćnog kluba u Zagrebu gdje su se ljudi drogirali? Određen mu je istražni zatvor

Idi na originalni članak
Screenshot: MUP

U nedjelju rano ujutro policija je provela raciju u prostorijama Udruge kojom prilikom su obavili provjeru identiteta i pregled 62 osobe. Ukupno 21 osoba starosti od 19 do 67 godina zatečena je pod utjecajem deoga

Oglas

Policija je objavila kako je u nedjelju upala u neregistrirani noćni klub na zagrebačkom Medveščaku gdje je pronašla više drogiranih osoba. Provedeno je kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom, te nad 57-godišnjakom zbog kaznenog djela omogućavanja trošenje droga. Kako doznaje RTL, prvoosumnjičeni je Krešo Leboš, inače predsjednik Udruge za kulturu i sport mladih ‘Zagreb’. Na svojem Facebook profilu često objavljuje i događaje iz tajnog kluba Sound Factory. Lebošu je određeno mjesec dana istražnog zatvora zbog mogućnosti ponavljanja djela, a drugi je osumnjičenik pušten da se brani sa slobode.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Državnim inspektoratom Republike Hrvatske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Omogućavanje trošenja droga te nad 58-godišnjakom zbog sumnje u pomaganje počinjenja istog kaznenog djela, priopćila je jučer policija.

“Policija sumnjiči 52-godišnjaka, koji je predsjednik udruge građana sa sjedištem u Zagrebu koju je osnovao radi zaštite djece, mladeži i obitelji te promoviranja kulture i zdravog načina življenja, da je suprotno ciljevima udruge od 2019. do sredine svibnja 2024. u prostoru udruge na Medveščaku vodio neregistriranu ugostiteljsku djelatnost – noćni klub te taj prostor stavljao na raspolaganje za trošenje droga većem broju osoba.

Osobe su dolazile u taj prostor prema posebnim uputama koje su se dijelile ili osobnim kontaktom ili na društvenim mrežama kako bi izbjegli policiju. Tamo su se konzumirale droge, a ulaz u prostor bio je ograničen na način poznat samo određenom broju osoba i to tako da je posjetitelje na ulazu dočekivao osumnjičeni 58-godišnjak.

Naime, prema prethodnim uputama 52-godišnjaka, on je obavljao poslove redara i sustavom video nadzora pratio dolazak osoba, a tek nakon procjene da se ne radi o službenim osobama nadležnim za provođenjem nadzora, zasebno ih je puštao u objekt. Osobno ih je uvodio kroz više vrata, čime je ulazak u prostor bio omogućen samo ograničenom broju posjetitelja koji su bili upoznati s takvim posebnim načinom ulaska kao i činjenicom da se u njemu može konzumirati droga.

U nedjelju rano ujutro policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su raciju u prostorijama Udruge kojom prilikom su obavili provjeru identiteta i pregled 62 osobe. Ukupno 21 osoba starosti od 19 do 67 godina zatečena je u počinjenju prekršaja iz čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga odnosno kod njih su pronađene različite vrste droga za osobnu upotrebu. Pronađeni su konoplja, smola konoplje, amfetamin, MDMA, kokain i psilocibin. Ujedno, djelatnici Državnog inspektorata Republike Hrvatske, proveli su mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Temeljem sudskog naloga, policijski su službenici obavili pretragu prostora udruge te je pronađeno 12,7 grama marihuane pakirane u pet paketića, 34,3 g anfetamina pakiranog u sedam paketa, 0,7 g kokaina, 18 tableta droge MDMA pakirane u četiri paketa, jedna bočica ispunjena tekućinom droge GBL, tri “jointa” ukupne mase 2,15 g i digitalna vaga”, stoji u priopćenju.

Ministarstvo prijavilo nelegalne ugostiteljske aktivnosti

Iz Ministarstva zdravstva demantirali su napise nekih medija da je tajni klub u sklopu Ministarstva zdravstva, Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti. Napominju u svom priopćenju kako je Ministarstvo zdravstva još u svibnju 2023. godine službeno zatražilo postupanje Državnog inspektorata te Grada Zagreba – Gradskog ureda za opću upravu vezano uz korištenje jednog od prostora Poslovnog kompleksa Ksaver u kojem je jasno upućeno na potencijalne nelegalne ugostiteljske aktivnosti i poslovanje.

“Nastavno na medijske napise kako je u zgradi Ministarstva zdravstva Policija u suradnji s Državnim inspektoratom provela raciju u ilegalnom noćnom klubu kojeg je organizirala Udruga za kulturu i sport mladih „Zagreb“ u kojem se slobodno uživala opojna droga pri kojoj su izvršili uhićenja osumnjičenih, objavljujemo demanti s kojim molimo da se postupa sukladno Zakonu o medijima („Narodne novine br. 59/04, 84/11, 81/13, 114/22). Ministarstvo zdravstva se koristi prostorima u vlasništvu Republike Hrvatske u Poslovnom Kompleksu Ksaver, na adresi Ksaver 200a u Zagrebu, a kojeg čini ukupno 62 poslovna prostora ukupne površine 22.197,87 kvadratnih metara. Osim Republike Hrvatske, Poslovni kompleks Ksaver čine brojni suvlasnici različitih udjela i strukture vlasništva nad prostorima. Tako se osim Ministarstva zdravstva većim poslovnim prostorima Kompleksa koriste Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG BICRO, Hrvatske šume, Hrvatska poštanska banka, Hrvatska lutrija, PBZ Leasing, Zdravstveno veleučilište Zagreb te brojni drugi manji vlasnici ili korisnici koji obavljaju različite uslužne, ugostiteljske, trgovačke, zdravstvene i administrativne djelatnosti. Stoga je netočna tvrdnja da se u okviru Poslovnog kompleksa Ksaver nalazi jedino Ministarstvo zdravstva. Ujedno napominjemo kako je Ministarstvo zdravstva još u svibnju 2023. godine službeno zatražilo postupanje Državnog inspektorata te Grada Zagreba – Gradskog ureda za opću upravu vezano uz korištenje jednog od prostora Poslovnog kompleksa Ksaver u kojem je jasno upućeno na potencijalne nelegalne ugostiteljske aktivnosti i poslovanje koji se odvijaju u organizaciji gore spomenute Udruge, zbog koje je tijekom proglašene pandemije COVID-19 i provedbe epidemioloških mjera Policija već postupala glede nedopuštenih okupljanja”, priopćili su iz Ministarstva, piše Danas.hr.

Exit mobile version