BEZ ODGOVORA 189 PUTA

Tko to tamo šuti? Saborski zastupnici rešetaju pitanjima, ali odgovora čest nema! Evo tko najviše odgovara a tko najmanje…

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Šutljivih ima još. Prvi najšutljiviji poslije Plenkovića je Oleg Butković, a tik iza njega je Davor Božinović, a u prvih pet najzakopčanijih je i Marija Vučković te Davor Filipović

Šutljiv – šutljiviji – Andrej Plenković, najlakše je objasniti trenutnu situaciju u Saboru kad je u pitanju izbjegavanje odgovora na postavljeno pitanje.

Premijer Plenković u dva je saziva Sabora nakupio 198 pitanja bez odgovora, a ukupno su mu postavljena 693 pitanja. Uspješno je ignorirao svako peto pitanje, pokazuje analiza Gonga.

Iza Plenkovića su mnogi ministri. Hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, daleko kaska za šefom Vlade, ali je ipak 18 puta izbjegao odgovoriti na pitanje.

Dva Davora u mrtvoj su trci koji je gori po broju neodgovorenih pitanja. Ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović, nije odgovorio na 17, a ministar gospodarstva i održivog razvoja, Davor Filipović, nije odgovorio na 13 pitanja.

U pet ‘najuspješnijih’ je i ministrica gospodarstva, Marija Vučković. Ona je odgovorila na jedno pitanje više od Filipovića.

Dužni odgovore su i: Ministar pravosuđa i uprave Republike Hrvatske, Ivan Malenica, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Marin Piletić, Ministar branitelja Hrvatske, Tomo Medved, ministar znanosti i obrazovanja, Radovan Fuchs, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek pa ministar financija, Marko Primorac.

U fotofinišu su ministar zdravstva Republike Hrvatske Vili Beroš i ministar obrane, Mario Banožić s četiri neodgovorena pitanja.

Ipak, najbolji među najgorima su potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Branko Bačić i ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, Gordan Grlić Radman, koji su prešutjeli po samo jedno pitanje.

Predsjednik Sabora, Gordan Jandroković, pozvao je članove Vlade koji nisi dostavili odgovore, da to učine sljedećih osam dana.

Najveći je preokret napravio Malenica jer je u devetom sazivu odgovorio na sva pitanja, a u desetom sazivu ostavio 15 posto neodgovorenih pitanja, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari