Tolušić i Žalac gnjevni na Plenkovića! ‘Neće mu raditi probleme, pustit će ga da se sam ubije’

Foto: Pixsell

Tolušić je spreman otići toliko daleko pa se kandidirati na unutarstranačkim izborima kao protukandidat Plenkoviću

Smijenjeni ministri Gabrijela Žalac i Tomislav Tolušić povukli su se nakon srijede 17. srpnja, kad im je premijer i stranački lider Andrej Plenković priopćio da više ne računa na njih. I nisu nimalo zadovoljni konačnim odlukama te bi mogli aktualnom vodstvu HDZ-a predstavljati velik problem.

“Povrijeđeni su, razočarani i ljutiti”, kazali su za Jutarnji list njihovi prijatelji.

Posebno se to odnosi na Gabrijelu Žalac koja je smatrala da će njezini rezultati rada, kao i činjenica da opovrgava afere, biti dovoljni da ostane na poziciji.

“Imala je dobre rezultate u ministarstvu, puno je radila i trudila se. Ona nije došla s velikom potporom stranke, nego je bila osobni Plenkovićev izbor i bila mu je lojalna. A sada je sama. Zato razumijem da se osjeća razočarano i izdano. Nakon svega što se dogodilo premijer više nema njezinu potporu”, prepričava jedan od prijatelja koji je bio s njom u kontaktu.

Također, Tolušić se ne miri sa smjenom i iznimno je ljutit. Ponajprije na premijera. Iako to ne pokazuje na van.

“Do zadnjega je bio uvjeren da će ostati u Vladi. Mislim da sada neće raditi probleme Plenkoviću, nego će ga pustiti da se sam ubije”, navode dobro upućeni izvori za Jutarnji list.

Dapače, idu toliko daleko pa tvrde kako će se Tolušić kandidirati na unutarstranačkim izborima kao protukandidat Andreju Plenkoviću, pri čemu mu je motivacija potpora koju ima u dobrom dijelu HDZ-a.

Vijeti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari