Tomislav Horvatinčić ne želi u zatvor: ‘Tri puta sam operiran, a obitelji stradalih sam već dao 400.000 eura’

Idi na originalni članak
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U Remetinec se mora javiti do 30. ožujka

Oglas

Tomislav Horvatinčić u ponedjeljak je s liječničkom dokumentacijom došao kod suca koji će tu dokumentaciju proslijediti zatvorskoj bolnici. Odlučeno je kako se do 30. ožujka mora javiti u zatvor na izdržavanje pravomoćne kazne od četiri godine i 10 mjeseci koju je dobio za usmrćivanje talijanskog bračnog para 2011. godine.

Pogledajte VIDEO:

Komentirao je za medije da je tri puta do sad operiran zbog raka želuca, ali i da je doktor u Njemačkoj napravio čudo od operacije.

“Danas sam došao da opravdam svoj izostanak jer sam se trebao pojaviti 29.1. Dali smo dokumentaciju gdje se vidi da sam ja 30. operiran u Heidelbergu u Njemačkoj. Zatim smo saslušali kompletnu proceduru kad se moramo javiti u Remetinec, kad možemo imati odgodu, kad možemo prezentirati dokumentaciju i to ćemo učiniti. Ovo je bila treća operacija želuca. To je bio rak želuca, prva operacija je bila u Zagrebu i druge dvije u Heidelbergu. Od mojih crijeva je napravljen nepovratni ventil, to je čudo od operacije. Prvi rak kostiju sam prebolio ’90. godine, tada sam bio na kemoterapiji 182 dana. To ćemo sve priložiti i moliti za odgodu. Poštivat ćemo institucije i javit ćemo se sucu izvršitelja”, kazao je Horvatinčić.

Djeci uplatio 400.000 eura na račun

Ponovno je izrazio saučešće za nesreću u kojoj je sudjelovao 2011. godine, ali i to da je u čudu što ga je sin stradalih supružnika Salpietri optužio da je “lažno bolestan”.

“To što proces tako dugo traje nije zbog mene, jer ja sam par puta operiran i nijednom nije zbog mene odgađana rasprava. Čudi me kako gospodin sin poginulih, izražava da sam ja lažno bolestan. To nije korektno tim više što je njemu i njegovoj sestri uplaćeno 400.000 eura na račun. Nakon prvih 100.000 eura je podnio podnesak da se neće žaliti ni na oslobađajuću presudu. Dobili su 200.000 od osiguravajuće kuće te je nakon toga potpisan sporazum pa sam ja još uplatio 200.000, ali ne zato što sam se osjećao krivim”, rekao je Horvatinčić.

Na pitanje zašto je promijenio adresu iz Samobora u Preradovićevu 3 u Zagrebu, rekao je kako stanuje na obje adrese.

“To sa nadležnosti sudova nema veze, meni je svejedno. Dokumentacija je ista”, rekao je.

Vijesti.hr

Exit mobile version