OSUĐENIK

Tomo Horvatinčić na rehabilitaciji u Krapinskim Toplicama: Može mu se odobriti i prekid kazne..

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Tomo Horvatinčić, koji u kaznionici u Lipovici izdržava kaznu od četiri godine i deset mjeseci zatvora zbog pomorske nesreće u kojoj su poginuli talijanski supružnici Francesco i Marinela Salpietro, u ponedjeljak je premješten na rehabilitaciju u Krapinske Toplice.

Medicinska rehabilitacija prema rješenju trajat će 21 dan. To je odlučeno na prijedlog upravitelja kaznionice, nakon što se Bolnica za osobe lišene slobode očitovala da mu ne može pružiti odgovarajuću medicinsku skrb. Rehabilitaciju će nastaviti u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama, koja je po svojoj namjeni bolnica osim za medicinsku rehabilitaciju i za specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu, pišu Vijesti.hr

Nakon što 21 dan provede na rehabilitaciji, liječnik mu može predložiti produženje rehabilitacije, a najduže to može tražiti do šest mjeseci jer je to pravo koje mu daje i zakon. Ukoliko bi se procijenilo da bi mu osim 21 dana bila potrebna duža rehabilitacija, može mu se odobriti prekid kazne. Horvatinčić je zbog narušenog zdravlja tražio odgodu izvršenja kazne do kraja godine, ali njegovoj molbi nije bilo udovoljeno.

Horvatinčićev odvjetnik Velimir Došen rekao nam je da do ponedjeljka ujutro, dok njegov branjenik nije dobio informaciju da ide u Krapinske Toplice, nije znao za tu činjenicu, ali smatra da je to trenutačno najbolje rješenje zbog ozbiljno narušenog zdravlja Tome Horvatinčića, piše Novi list.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari