NEOBIČAN SLUČAJ U KRIŽEVCIMA

TREBAO JOJ JE MIR: 14-godišnjakinja uz pomoć majke sudskim putem izbacuje brata iz kuće

Foto: Unsplash

Aleks je napomenuo kako od rođenja živi u toj kući i nema mogućnosti si kupiti drugi stan

Djevojčica i njezina majka Vera pokušale su sudskim putem izbacili brata odnosno sina Aleksa iz obiteljske kuće u Križevcima u kojoj godinama žive zajedno, prenose Vijesti.hr.

‘Čuje se galama’

Malodobna tužiteljica upozorila je kako njezin brat uopće ne podmiruje režijske troškove i često dovodi sumnjivo društvo. Zbog toga je tužbom zatražila i da plaća 500 kuna stanarine sve dok se ne iseli, piše portal Danica.

“Brat živi u potkrovlju i tamo se često čuje glasna muzika i galama. Ja imam 14 godina i treba mi mir i zbog školskih obaveza. Mama i ja smo ga upozoravali da prestane, ali ništa ne pomaže”, ispričala je djevojčica.

Njezine riječi na sudu je potvrdila i majka brata i sestre koji su završili na sudu. Navela je kako kuća glasi na djevojčicu jer je njezin otac koji je dao novac za otkup, tako htio.

“Više puta sam tražila od sina da se iseli, ali on to odbija. Kćerku je strah Aleksovog društva jer su nekulturni i dobacuju joj svašta. Puštaju glasnu muziku i na moja upozorenja ne reagiraju”, požalila se majka Vera.

Aleks je opovrgnuo sve njihove navode te je ustvrdio kako radi od jutra do mraka i nema vremena dovoditi društvo. Živi u potkrovlju kuće, potpuno odvojen od majke i sestre.

“Otac djevojčice, moj očuh, je bio obrtnik, a jednu šarapoljku nije htio složiti. Da nisam ja složio ili doveo majstora nikada se ne bi niti složilo. Vidi se s kakvim je čovjekom moja majka živjela”, rekao je tuženi brat i sin.

‘Ide majci na dušu’

”Htio bih dovesti i djevojku u stan u potkrovlju. Ali, kraj ovakve majke koja samo histerizira, viče pogrdne riječi ‘đubre jedno, dao bog da te nisam polegla’, koga uopće da dovedem? Što se tiče droge, tuluma, muzike, stvarno mogu sam odmahnuti rukom i uopće se ne opterećivati takvim izmišljotinama, to ide majci na dušu”, upozorio je tuženi Aleks.

Aleks je napomenuo kako od rođenja živi u toj kući i nema mogućnosti si kupiti drugi stan, jer zarađuje 2800 kuna mjesečno, a četiri mjeseca u sezoni oko 5000 kuna kad je na terenu. Dodao je kako je sa sestrom u dobrim odnosima, kontaktiraju i razgovaraju, te da nije istina da se ona boji njega i njegova društva.

Sutkinja u Križevcima odbila je tužbeni zahtjev za iseljenjem pozvavši se na Europsku konvenciju o ljudskim pravima i posebno pravu na dom.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari