TREĆA ŽRTVA: Preminula žena (26) na koju je na odmorištu kod Novske naletio kamion

Foto: Nikola Čutuk/Pixsell

U nesreći su dvije djevojčice smrtno stradale, a dvije žene su teško ozlijeđene

Više od mjesec dana nakon tragične nesreće na odmorištu uz autocestu A3 u blizini Novske, u kojoj je vozač kamiona, 60-godišnji Ivan Filipović, kamionom velikom brzinom naletio na skupinu pješaka i pritom na mjestu usmrtio dvije 14-godišnje djevojčice, u bolnici je teškim ozljedama preminula mlada žena (26) za koju je u danima nakon tragedije bilo objavljeno da je izvan životne opasnosti, doznaje Jutarnji list.

Podsjetimo, Ivan Filipović je okrivljen da je 7. lipnja oko 9.30 sati na odmorištu na 133. kilometru autoceste A3 kod Kutine u smjeru Zagreba skrivio tešku nesreću u kojoj su poginule dvije 14-godišnjakinje, a sada i 26-godišnjakinja, a zbog opasnosti od ponavljanja djela prije desetak dana mu je produljen istražni zatvor za još dva mjeseca.

Tijekom očevida ustanovljeno je da je vozač šleperom u kojem je prevozio građevinsko ljepilo “uletio” u odmorište s brzinom od 90 km/h, što je bilo čak 50 km više od dozvoljene brzine i “kosio” sve pred sobom te se na kraju zaustavio u travnjaku kraj autoceste.

Vozač se branio da nije mogao ništa učiniti jer mu je blokirao tempomat i kočnice, a dan nakon nesreće na izvanrednom tehničkom pregledu ustanovljeno je da su kočnice, tempomat i svi vitalni dijelovi šlepera tvrtke Marin promet bili ispravni te da je brzina bila konstantna nakon što je ujutro nakon prospavane noći krenuo s odmorišta kod Županje.
Vijesti.hr
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari