SKANDAL U BOGDANOVCIMA

Video | Trener vikao na klince i brutalno ih vrijeđao, snimka se proširila brzinom munje. Reakcije stižu sa svih strana

Trener objašnjava da nikad nije htio nikoga povrijediti

Snimka brutalnog vrijeđanja trenera koja se proširila jučer dobila je i svoj nastavak.

Riječ je o Josipu Lovriću, treneru iz NK Croatia Bogdanovci koji vodi juniore tamošnjeg kluba, odnosno – vodio je.

Podsjetimo, snimka traje nešto više od dvije minute i pokazuje odnos jednog trenera prema svojim igračima. Sve se događa u svlačionici, nakon 45 minuta igre Lovrić ulazi u svlačionicu. Nervozno hoda pa započinje svoj monolog pun uvreda, prijetnji i svega drugoga.

U tom trenutku papire koje je držao u rukama baca u zid, a u izljevu bijesa prevrće stol sa svim stvarima koji se nalazi u svlačionici.

“Koga vi predstavljate? Jeat ću vam mater svima. Vi ćete mene brukati pametnjakovići. Šta pametuješ koju piku materinu. Vi ste igrači, vi ste pi*ke”, samo je dio uvreda koje je trener uputio svojim maloljetnim igračima.

Rekao im je i da se ponašaju kao hrpa govana. Na kraju im je poručio da do kraja utakmice hoće još četiri gola i da će mu igrači dobiti batine ako ne bude tako, piše Danas.hr.

Navečer se oglasio i sam klub.

“Nakon što se u medijima pojavio videozapis ružnih scena iz svlačionice s gostovanja naše juniorske ekipe, ovim se putem želimo obratiti javnosti i jasno očitovati o istom. Prije svega, ovaj incident smatramo sramotnim i degutantim te želimo jasno naglasiti kako ponašanje sada već bivšeg trenera juniorske momčadi strogo osuđujemo i da ono nema nikakve veze s idealima i vrijednostima koje ovaj klub gaji od svoga osnutka”, stoji u priopćenju te dodaju:

“Uprava kluba je ekspresno reagirala te je istoga dana Upravni odbor jednoglasnom odlukom prekinuo suradnju s trenerom Josipom Lovrićem. Vjerujemo u budućnost našeg kluba i smatramo da trener mlađih uzrasta mora biti uzor u skladu sa svim pravilima pristojnog i humanog ponašanja”, zaključili su.

Od trenera se ogradio i HDZ Vukovar:

“Moram iskreno reći da se ispričavam svima koje je moja reakcija povrijedila, a koji su mi vjerovali kao sportskom djelatniku. Svjestan sam svoje pogreške i žalim za takvom reakcijom. Sve one neke dobre stvari koje sam učinio vezane uz rad, pale su u zaborav zbog jedne neprimjerene reakcije koju i sam osuđujem”, kazao je Lovrić za RTL.

On objašnjava da nikad nije htio nikoga povrijediti.

“Stvarno nikoga, ni dečke, baš naprotiv vodio sam se tom jednom Ćirinom motivacijom koju sam ustvari loše prezentirao. Ispalo je kako je ispalo i žao mi je svih ljudi koje sam svojom gestom i reakcijom povrijedio. Iskreno im se ispričavam”, poručio je.

Kažu da je bio omiljen

U Bogdanovcima kažu da je među djecom Lovrić bio omiljeni trener.

“I sada imam podršku većine djece i roditelji mi se javljaju. Ružno se opravdavat kad napraviš takav čin. Ja sam osoba koja je odgovorna i ne bježim od krivnje, žao mi je što sam ovom reakcijom mnoge povrijedio”, zaključio je trener Lovrić.

Što o svemu kažu roditelji mladih nogometaša, ali i Uprava kluba pogledajte u RTL-u Danas od 19 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari