REZULTATI ZA 24 H

Video | Tridesetak uzoraka iz Rijeke stiglo na analizu u Zavod za javno zdravstvo

U cijelom je slučaju još uvijek mnogo neodgovorenih pitanja i nejasnoća, a za odgovorima tragaju inspektori. No incident liječnicima nije nepoznat jer se nije dogodio prvi put.

Riječki KBC zaprimio je osobu pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka nakon konzumacije napitka u kafiću u središtu Rijeke.

Mladi pacijent je zadržan na bolničkom liječenju i njegovo je stanje stabilno. Oglasila se i Coca-Cola Hrvatska i potvrdila da je riječ o izoliranom slučaju povezanim s jednom bočicom vode s okusom. Sa slučajem je prije tri dana upoznata i policija, a vijest je potvrđena tek nakon što su se društvenim mrežama sinoć proširile poruke s upozorenjima građanima da ne piju određene sokove i pića. U tijeku je inspekcijski postupak Sanitarne inspekcije Državnog inspektorata.

RTL doznaje da je u Hrvatski zavod za javno zdravstvo na analizu stiglo 30-tak uzoraka iz Rijeke, a prvi rezultati bi mogli biti za 24 sata.

U cijelom je slučaju još uvijek mnogo neodgovorenih pitanja i nejasnoća, a za odgovorima tragaju inspektori. No incident liječnicima nije nepoznat jer se nije dogodio prvi put.

“Ono što sam siguran da kolege u Rijeci imaju iskustva s takvim stvarima i siguran sam da će pacijentu o kojemu se sada radi pomoći na najbolji mogući način i vrlo su kvalificirani. Za nas liječnike to su neke stvari koje se događaju. Mi znamo procedure, znamo kako te pacijente treba liječiti ali meritum drugih stvari ne ulazimo i razloge zašto je do toga došlo”, rekao je Davor Vagić, ravnatelj KBC Sestre Milosrdnice pa nastavio:

“U tom trenutku dolazi do oštećenja sluznice i u grlu ali i u jednjaku. Ako je ta kiselina ili lužina u velikoj koncentraciji, ti pacijenti su smješteni u jedinici intenzivne skrbi i to može biti po život opasno. Znači osnova cijele priče je koncentracija te kiseline ili lužine i tome treba ozbiljno pristupiti”, zaključio je Vagić, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari