TRUMP NAHVALIO ANTIBIOTIK IZUMLJEN U HRVATSKOJ: “S lijekom protiv malarije može djelovati na koronavirus, to je prekretnica”

Photo: Wikipedia/PIXSELL

Njegovu objavu ubrzo je komentirao i naš poznati poduzetnik Nenad Bakić koji je izrazio određeni optimizam

Svijetom je zavladala depresija, milijardu ljudi zatvoreno je u kuće, broj mrtvih od koronavirusa sve je veći, a tračak nade ove subote kasno poslijepodne unio je onaj od koga to ne bismo očekivali, američki predsjednik Donald Trump. U objavi na Facebooku napisao je kako bi antibiotik izumljen u Plivi i lijek protiv malarije mogli dati dobre rezultate:

“Kombinacija lijeka protiv malarije i Plivinog sumameda (azitromicina) mogla biti velika prekretnica u povijesti medicine, sugerirajući da bi mogli efikasno liječiti zaražene koronavirusom. Naša agencija za lijekove napravila je veliku stvar. Hvala!”, napisao je danas Trump.

Njegovu objavu ubrzo je komentirao i naš poznati poduzetnik Nenad Bakić:

“Ako se ovo pokaže točnim, Hrvatska će po tome postati ‘malo’ poznatija nego po kravati i nogometnoj repki. Ovo ad hoc istraživanje indicira da kombinacija klorokin + azitromicin radi. Klorokin je jeftin i široko dostupan, a azitromicin je Plivin izum poznat pod nazivom Sumamed.”

Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari