U MEDULINU

Turisti skakali s gorućeg glisera: Izbio požar u luci u Istri

Photo: Sasa Miljevic/PIXSELL

Iza 14 sati izbio je veliki požar i gutao redom plovila

Nekim plovila nije bilo spasa

“Brod gori, eksplodirao je dole rezervoar ili unutarnji motor i sad koliko je bio pun rezervoar, vjerojatno dosta jer je to gorjelo poslije na moru još dosta dugo”, rekao je Matteo Komlenić, djelatnik Općine Medulin.

Više u videoprilogu RTL-a:

Zapaljeni gliser vjetar je u svega nekoliko minuta donio do vezova, a vatrena stihija zahvatila je još pet brodica i mol. “Mi smo zatekli u plamenu pet plovila i jedno je nagorjelo. Krenuli smo s akcijom gašenja, spriječili daljnje širenje požara, pogasili požar i to je naš dio posla”, objasnio je Nenad Ilesić, zapovjednik smjene Javne vatrogasne postrojbe Pula.

Iako su vatrogasci brzo stigli, za neka plovila nije bilo spasa. “Krenuo sam prema svojoj brodici koja je tu na ovom vezu. Četvrta mi je bila u opasnosti da mi nije izgorjela. Brzo je to išlo, strašno sam se bojao i nisam se usudio ići do svojeg broda da ga maknem”, ispričao je vlasnik brodice Ivan Levak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari