PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Video | U četvrtak nam stiže velika promjena vremena, no vikend bi mogao biti ‘pravi’

Pogoršanje vremena stiže u četvrtak i zahvaća postupno cijelu unutrašnjost. Radi se o prolazno jednom jačem naoblačenju s kišom, moguće oko gorja i obilnijom

Anticiklona u kojoj se nalazimo polako nam slabi, a u jugozapadnoj visinskoj struji nam je počeo pritjecati topliji, ali vlagom i sve bogatiji zrak. Događa se to ispred jedne prostrane hladne fronte koja će u četvrtak prolaskom Alpa ubrzati preko naših krajeva te donijeti osvježenje i kišu u sjevernu polovicu Hrvatske.

SRIJEDA

Ujutro i prijepodne još uglavnom stabilno i suho. No, već će se uz slabo do umjereno jugo više oblaka skupiti na širem riječkom području, a može pasti i sporadično koja kap kiše. Drugdje više vedrine, u unutrašnjosti nakon jutarnje magle, češće i dugotrajnije na istoku zemlje, a izgledna je i lokalno u Dalmaciji, čak i uz samu obalu. Jutro malo manje hladno.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj barem djelomice pa i pretežno sunčano. Samo će prolazno, uglavnom uz granicu sa Slovenijom biti nešto više promjenjive naoblake. Pojačat će jugozapadnjak, biti uglavnom umjeren, a s njim će porasti opet i temperatura te u većini krajeva biti između 18 i 20 °C.

Na istoku više sunca, ponegdje i vedrine, ali će mjestimice u Posavini i Podunavlju još u početku biti zaostalih niskih oblaka. Zapuhat će slab do ponegdje umjeren južni i jugozapadni vjetar, a temperatura, gdje se magla dovoljno rano izdigne, između 17 i 19 °C.

U Dalmaciji većinom sunčano, tek tu i tamo nešto umjerene naoblake i to oni visoki, glavninom prozirni oblaci. Slabo jugo će zapuhati tek kasnije popodne, a bit će ugodno toplo, oko 20 °C.

Na sjevernom Jadranu u ovakvim situacijama po izraženijoj južini sasvim druga priča. Pretežno oblačno, rijetka sunčano razdoblja, a na širem riječkom području i Gorskom kotaru će biti tmurno uz povremenu kišu. Jugo prolazno pojačano, kao i jugozapadnjak u gorju, ali temperatura bez veće promjene, ostaje između 17 i 19 °C.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Pogoršanje vremena stiže u četvrtak i zahvaća postupno cijelu unutrašnjost. Radi se o prolazno jednom jačem naoblačenju s kišom, moguće oko gorja i obilnijom. Pratit će to i okretanje vjetra na sjeverni te osjetno zahladnjenje. Od petka djelomice sunčano i svježe, a tek sporadično može biti slabe kiše ili rosulje u maglovitijim jutarnjim satima od vikenda.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na sjevernom i tek manjem dijelu srednjeg Jadrana u četvrtak tmurno, oblačno i kišovito, dok će južnije ipak biti barem djelomice sunčano pa i suho. Potkraj dana će zapuhati bura i početi tjerati oblake, ali u petak će imati jake pa i olujne udare. Za vikend sunčanije i mirnije, bez veće promjene temperature, prenosi danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari