stožer

U Hrvatskoj 6 novih slučajeva zaraze koronavirusom, jedna osoba preminula

Photo: HINA/ POOL/ Daniel KASAP/ dk

Izbori bi se, s obzirom na situaciju, u ovom trenutku mogli održati, rekao je Capak

Nacionalni stožer civilne zaštite na redovnoj konferenciji u 14 sati iznio je najnovije informacije o epidemiji koronavirusa u Hrvatskoj.

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je potvrđeno 6 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ukupno je to sada 2125. Nažalost, jedna osoba je preminula u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti “dr. Fran Mihaljević”. Novih oporavljenih je 40. U samoizolaciji je 18.000 osoba.

“Preminula pacijentica bila je ’40. godište, s cijelim nizom kroničnih bolesti, dugo se držala, ali, nažalost nije se uspjela izvući”, rekla je doktorica Markotić.

Ministar Božinović rekao je da će danas donijeti dvije odluke o popuštanjima. “Dopustit će se rad autoškola. Također, izvan snage se stavlja odlula o karanteni i kućnoj izolaciji za vozače međunarodnog transporta”, rekao je Božinović.

Krunoslav Capak rekao je kako je HZJZ prije konferencije izdao mjere za ugostiteljske objekte koji se otvaraju drugi tjedan.

“Ima jedna razlika, a to je da je prije bilo rečeno da će se pustiti samo oni koji imaju terase. Međutim, mi imamo puno ugostitelja bez terasa, te je donijeta odluka da će se pustiti u rad i oni koji nemaju terasu”, rekao je Capak.

Božinović je rekao da će se do 11. svibnja razmotriti sustav e-Propusnica. “Ovisno o epidemiološkom trendu donijet ćemo odgovarajuću odluku koja može ići i u smjeru potpunog ukidanja”, rekao je.

Na novinarsko pitanje bi li se u ovom trenutku mogli održati uvjeti s obzirom da epidemiološku situaciju, Capak je odgovorio da bi mogli. Upitan za slučaj na Braču, ravnatelj HZJZ-a je rekao da je pretpostavka da je pacijent koji se vratio iz Splita pozitivan, ali se čekaju rezultati.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari