DOBRE VIJESTI

Video | U Hrvatskoj je već 120.000 turista, od čega čak pola u Istarskoj županiji. Pogledajte kako se uživa u jednom od kampova!

Očekuju nastavak bukiranja, sve nove i nove rekorde: ‘Cjelogodišnji turizam, radimo 365 dana u godini.’

Ponovni procvat, zahvaljujući pandemiji, doživjelo je kampiranje. Kampovi su ostajali otvoreni tijekom cijele sezone, a puniji su i predsezoni. Na Uskrsni vikend najviše je kampista stiglo u Istru gdje odmara njih 14 tisuća. 

Boravak na svježem zraku, priroda, mir. Tako najčešće gosti objašnjavaju zašto odabiru kamp za odmor, izvještava Petra Fabian Kapo za RTL Vijesti.

”Vozimo se biciklima, odemo do grada i lijepo je vrijeme, pa evo sjedimo i uživamo”, rekla je Barbara iz Njemačke.

”Možemo stalno biti vani, možemo prošetati jer je u okolici kampa lijepa priroda. Uživamo”, kazala je Petra iz Njemačke.

Mnogi će reći da je upravo kampiranje  njihov način života. 

”Dolazimo već 30 godina tako da smo svake godine ovdje barem tri tjedna, uvijek s autom. Malo moraš imati ciganskog u sebi”, rekla je Sandi iz Slovenije.

Jedno od najvećih kampova u Hrvatskoj ima više od tisuću kamping parcela, sto apartmana, a nudi i dvjestotinjak, danas traženih, mobilnih kuća. 

Zadnjih deset godina kampiranje je poprimilo sasvim drugačiji oblik. Gosti koji dođu mogu iznajmiti i kućice od oko 40 kvadrata u kojima imaju potpunu uslugu, a ono što je najbolje, nalaze se prvi red do mora.

U kampu trenutačno boravi 800 gostiju. Najviše Nijemaca, Austrijanaca, Talijana  i Slovenaca . Raste i broj domaćih gostiju.

”Možemo se pohvaliti da imamo veliki broj gostiju trenutno u samom kampu, još nas više veseli što dolaze i dodatno bez rezervacija i rezervacije se događaju posljednji tren tako da još uvijek i očekujemo dodatne dolaske”, rekla je direktorica kampa Jelena Markušić

Gotovo svaki drugi turist od njih 120 tisuća koji trenutačno borave u zemlji, stigao je u Istru. Trećina od njih odabrala je upravo kamp. 

”Izlazimo van na buru, preko vikenda taman je pogodila za Uskrs za praznike”, izjavio je surfer Matija.

”Malo je još problem što je more hladno, ali sve u svemu temperature naglo rastu , tako da će biti zanimljivo , vjetra ima i mi smo zadovoljni”, rekao je Dragan, vlasnik surferske škole.

U kampovima se očekuje samo pozitivan trend. Nastavak dobrog bookinga i rekordi. 

”Promoviramo cjelogodišnji turizam i radimo 365 dana u godini”, kazala je direktorica kampa.

”To je novost, to još nikad nije bilo, dakle, to je sve jedan veliki pomak u poslovanju kampova i čini kamping poslovanje jednim profesionalnim i cjelogodišnjim poslovanjem”, rekao je Boris Žgomba, udruženje putničkih agencija.

Poslovanjem u koje se kontinuirano ulaže. Od kapaciteta do ponude. Sve za goste koji vole slobodu, izvještava Petra Fabian Kapo za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari