UZNEMIRUJUĆE BROJKE

U Hrvatskoj prvi puta 100 novozaraženih u jednome danu! U PGŽ – nijedan!

Foto: Ilustracija (Kristina Štedul Fabac/Pixsell)

U Zagrebu 35 pozitivnih, za 13 ljudi se ne zna gdje su se zarazili: Loše vijesti stižu iz još nekoliko županija

Stižu novi podaci lokalnih Stožera civilne zaštite o oboljelima od koronavirusa po županijama.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

IZ Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije u petak su izvijestili da nema novooboljelih od koronavirusa, a jedna osoba je ozdravila. To znači da je trenutno u PGŽ-u 25 oboljelih, a od početka epidemije od bolesti se oporavilo njih 84.

ZAGREB

U Gradu Zagrebu je 35 novooboljelih.

Od njih su 22 kontakti ranije oboljelih, dok se za 13osoba za sada još ne zna izvor zaraze.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 274 obrađena testa sa područja Splitsko dalmatinske županije danas je 17 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 11, Sinja 1, Solina 1, Trogira 1, Nerežišća 1, Pučišća 1 i Runovića 1. Uz 17 novooboljelih osoba sa područja SDŽ pozitivne su i 3 osobe iz drugih županija ( 1 iz Dubrovačko neretvanske, 1 iz Šibensko kninske i 1 iz Zadarske županije ) koje su testirane na području Splitsko dalmatinske županije.

Od 17 novooboljelih osoba 10 su kontakti prethodno oboljelih.

7 osoba je u postupku obrade kao i njihovi kontakti. Od ukupnog broja danas novooboljelih osoba jedna osoba je dijalizirani pacijent sa otoka Brača koji će tijekom današnjeg dana biti prebačen u KBC Split na daljnje bolničko liječenje. Prema podatku Doma zdravlja Splitsko dalmatinske županije dijaliza ostalih pacijenata nesmetano će se odvijati i dalje.

357 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Dvije covid pozitivne osobe nalaze se na bolničkom liječenju u KBC u Split.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata nema evidentiranih osoba pozitivnih na koronavirus.

Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području županije je 7. U protekla 24 sata testirano je 36 uzoraka, od kojih je 35 negativno, dok se za 1 nalaz čekaju rezultati.

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno ima 71 aktivni slučaj zaraze korona virusom (covid-19). U kućnoj izolaciji se nalazi 66 osoba te je 5 osoba hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 550 osoba. Ukupno je testirano 2486 osoba, na posljednjem testiranju bilo je 37 uzoraka te je jedan uzorak pozitivan na koronavirus. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je jedna nova pozitivna osoba na COVID-19 ( 1 osoba iz Županje).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 88, od kojih je 41 osoba izliječena.

Trenutno su u županiji 2 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirane su 64 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 3149.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 298 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji su pozitivna 2 zdravstvena radnika (2 medicinske sestre/tehničara).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 44 radnika (7 liječnika, 30 medicinskih sestara/tehničara  1 drugi zdravstveni radnik i 6 nezdravstvenih radnika).

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Od ukupno 153 uzoraka koji su u zadnja 24 sata testirani na koronavirus na području Osječko-baranjske županije, čak 20 je bilo pozitivno. Najviše (12) novopozitivnih osoba je iz Đakova, sedam iz Višnjevca i jedna iz Feričanaca. Svi su kontakti već evidentiranih oboljelih na koronavirus.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek na respiratoru su dvije osobe, a na bolničkom praćenju su ukupno 22 pacijenta.
Samoizolacija je određena za još 41 kontakt oboljelih, a pod tom mjerom je ukupno 749 osoba.

Policija je obavila 46 provjera osoba u samoizolaciji i nije utvrdila ni jedno kršenje te mjere.

ZADARSKA ŽUPANIJA

Na području Zadarske županije od posljednjeg izvješća zabilježeno je 14 novozaraženih osoba. Od toga broja 12 ih je vezano uz nedavno održano vjenčanje, a 2 osobe zarazile su se na nekom drugom mjestu.

Među novooboljelima je jedan zdravstveni djelatnik iz OB Zadar koji se zarazio izvan bolnice, a u samoizolaciju je stavljeno 10 liječnika i 3 medicinske sestre.
Ukupan broj zaraženih osoba na području Zadarske županije je 36, a od toga broja vezanih uz prošlotjedno vjenčanje je njih 22.

Umrla je 1 osoba, a izliječenih je 8. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 108 uzoraka, a u samoizolaciji je 441 osoba. Na Covid odjelu OB Zadar smještene su 2 osobe od kojih je 1 na respiratoru.

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata u Ličko-senjskoj županiji nema novooboljelih osoba od COVID-19.

Ukupno je oboljelo 30 osoba od COVID-19 od čega je 8 aktivnih slučaja, 21 osoba izliječena te jedna osoba preminula. Dvije oboljele osobe nalaze se na liječenju u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević dok su ostali oboljeli dobrog općeg stanja te nemaju simptome bolesti.

U posljednja 24 h provedeno je testiranje nad  12 osoba uzimanjem uzoraka od čega je pristiglo 8 negativnih rezultata testiranja a za 4 se čekaju rezultati. Do danas testiranje na koronavirus provedeno je nad ukupno 692 osoba.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 41 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera samoizolacije „COVID 19“ kojom prilikom nisu utvrđena kršenja/nepoštivanja izrečenih mjera.

ISTARSKA ŽUPANIJA

Tijekom protekla 24 sata, uzorkovanjem na terenu i u Općoj bolnici Pula, uzeto je 164 uzoraka briseva. Ispitivanjem u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, potvrđeno je osam pozitivnih.

Kod dvije osobe radi se o uvezenom slučaju (izvor Republika Srbija i Švedska).

Tri osobe su kontakt pozitivne osobe. U tijeku je epidemiološka obrada tri osobe.

U mjerama samoizolacije, trenutno se nalazi 159 osoba.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

U Virovitičko-podravskoj županiji jedna osoba je pozitivna na koronavirus.  Radi se o ženi staroj 45 godina. Imala je temperaturu i probleme s respiratornim traktom. Nije hospitalizirana. Ambulatno se liječi.

Oko 30-ak osoba je u samoizolaciji. Jutros se dodatno testiraju njeni bliski kontakti, to će biti 22 osobe. Jedan dio, njih 17 je s područja Virovitičko-podravske županije, a jedan dio s područja susjedne županije.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema novozaraženih osoba koronavirusom. Testirano je 27 osoba i svi nalazi su negativni.

Na području Županije trenutno se u samoizolaciji nalazi 41 osoba.

Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje je jedna od županija s najmanjim brojem zaraženih s jednom pozitivnom osobom na COVID 19, dok dvije osobe imaju prebivalište na području naše županije, ali liječe se u drugim dijelovima Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari