DOBRODOŠLI, DRAGI GOSTI

U Hrvatsku bez ikakvih ograničenja! Upravo je istekla i posljednja epidemiološka mjera

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Vrijede stroga pravila propisana šengenskim režimom, no posljednja epidemiološka mjera je ukinuta

Nakon što je Stožer civilne zaštite početkom travnja donio odluku da putnicima iz zemalja članica EU-a od 1. travnja više ne trebaju covid-potvrde pri ulasku u Hrvatsku dok su putnicima iz trećih zemalja potvrde ili negativni testovi još bili nužni, od ovog tjedna ukinuta su sva ograničenja na granicama.

Kako je potvrđeno iz MUP-a za N1, od danas više ne vrijede ograničenja na granicama koja su donesena u vrijeme pandemije koronavirusa. “Važenje Odluke o privremenom ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske koja je bila važeća do 30. travnja 2022. godine nije produženo, prenosi Net.hr.

Uvjeti kao prije pandemije

Stoga je ulazak u RH dopušten uz uvažavanje uvjeta ulaska koji su bili važeći prije epidemije covida-19, odnosno uz uvjete propisane Zakonikom o šengenskim granicama, Zakonom o strancima i dr., ali bez udovoljavanja epidemiološkim uvjetima”, odgovorili su nam na upit iz MUP-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari