BABLJE LJETO

Video | U Istri i na Kvarneru se i danas kupali: ‘More je savršeno’

Neki su se kupali i pola sata, temperatura zraka i mora izjednačila se

“Temperatura mora je 21 stupanj, neuobičajeno toplo za ovo doba godine”,

Temperature zraka i mora gotovo izjednačene. Na plažama je danas kao usred ljeta. Razgovarali smo s Vojislavom iz Srbije koji nam je rekao kako je u moru: “Bio sam više od pola sata, bilo je fantastično” Hladno je samo kad ulaziš, a poslije je super!”

Zato i ne čudi što svi upijaju još malo sunca i mora kad jesen nikako da zahladi. Sophie je iz Francuske i ona je oduševljena: “Vrlo lijepo, predivno… More je savršeno. Super je, predivno!”

Da je u moru odlično, potvrđuje i Vinka iz Pule: “More je fantastično, bila sam više od pola sata u moru s perajama i maskom. Divno je ovo danas grije i s mora grije.”

Sreli smo u Puli i Trivu koji kaže: “Ne može se usporediti s ljetom uopće, kao da je duplo ljeto – tako lijepo i ugodno. Ljeti je puno lošija voda.”

Idealno vrijeme je i za aktivni odmor, zna to austrijska obitelj s kojom smo razgovarali. Christine nam kaže: “Već smo odradili rutu biciklima i sad idemo plivati. Prekrasno je, sasvim bistra voda, a vidjeli smo i delfine danas ujutro!”

Davor Dimić iz Državnog hidrometeorološkog zavoda otkrio je kakva je bila temperatura lani: “Prošle godine u isti dan u ovom mjesecu je bila 17 stupnjeva i temperatura zraka je isto bila 17 stupnjeva, a danas je 21-22 što je dosta toplije.”

Toplije i za one koji mogu uživati u moru – najljepše doba u godini, izvještava Petra Fabian Kapov za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari