U Italiji blokada gradova s koronavirusom! Okruženi su policijom i vojskom, nitko ne ulazi niti izlazi

Foto: Ilustracija

Dvije talijanske regije su u totalnoj izolaciji: Nitko ne smije ući ni izaći, otkazane su u takmice, zatvorene škole

Nakon što je naglo porastao broj ljudi zaraženih koronavirusom, talijanska vlada odlučila je blokirati pristup gradovima i općinama u kojima ima najviše zaraženih u regijama Lombardiji i Venetu.

Tako će se u svojevrsnoj izolaciji naći deset gradova i općina u Lombardiji, gdje živi 50.000 ljudi, te gradić Vo’ sa 3.000 stanovnika u regiji Veneto.

“Želimo izolirati zarazu koliko je god to moguće unutar određenog područja”, izjavio je ministar zdravstva Roberto Speranza nakon hitnog sastanka vladina kabineta koji je održan u subotu u Rimu, prenosi Hina.

Broj zaraženih koronavirusom u Italiji porastao je na 76 osoba, uključujući dvoje umrlih. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je kako Italija ima najviše zaraženih koronavirusom u Europi. U Njemačkoj je zabilježeno 16 slučajeva, u Francuskaj 12, od kojih je jedan umro, te u Velikoj Britaniji tri slučaja.

Druga smrt u Italiji! Zbog koronavirusa zatvorene trgovine, otkazane mise: ‘Ne napuštajte kuću’

Premijer Giuseppe Conte izjavio je da će policija nadzirati situaciju, odnosno da će policajci sprečavati ljude da ulaze ili izlaze iz gradova koji su pod izolacijom. Također, ako bude potrebno pomoći će i vojska.

Povezani VIDEO: