U koaliciji Čačić-Josipović uskoro možda i Linić?

Predsjednici stranaka Naprijed Hrvatska – Progresivni savez Ivo Josipović i Narodna stranka – Reformisti Radimir Čačić potpisali su u utorak koalicijski sporazum za predstojeće parlamentarne izbore, a svoju su koaliciju nazvali “Uspješna Hrvatska”.

Na samom početku svečanosti potpisivanja nova je koalicija okupljenima u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt predstavljena kao “koalicija bez vođe”.

Josipović i Čačić kazali su kako se nadaju da će u koaliciju privući još neke stranke lijevog centra, prije svega regionalne stranke. “Iz našeg je programa vidljivo koje su to stranke, s njima se razgovara i čekamo odluku njihovih tijela”, – rekao je Josipović.

Dvije stranke u novoj koaliciji vide i neke umirovljeničke stranke, a na pitanje može li se očekivati suradnja s bivšim SDP-ovim ministrom financija Slavkom Linićem i bivšom premijerkom i predsjednicom HDZ-a Jadrankom Kosor, Čačić je odgovorio kako su otvoreni za suradnju s uglednim pojedincima, čije znanje i sposobnost mogu pomoći oporavku Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari