SREBRNJAK

‘U mojoj obitelji uvijek se govorilo – Ne vjeruj Srbinu!’ Iscurila još jedna izjava novog ravnatelja Dječje bolnice

Idi na originalni članak
Photo: Robert Anic/PIXSELL

Imenovanje dr. Darka Richtera za novog ravnatelja Dječje bolnice Srebrenjak u Zagrebu izazvalo je priličnu buru ne samo u zdravstvenim krugovima koji su ostali začuđeni zašto je Upravno vijeće baš njega povuklo iz mirovine i postavilo na tako važnu funkciju.

Oglas

Nakon što isplivale Richterove izjave o medicinski potpomognutoj oplodnji kao “silovanju u epruveti” i nakon što se sinoć na Facebooku obračunao s komunističkom partijom i optuživao koalicijske partnere nove vlasti u Zagrebu za govor mržnje, tvrdolinijašenje i optužujuće laži, danas su isplivali novi detalji.

Tjednik Novosti je objavio kako je prije dvije godine Richter na simpoziju tzv. Hrvatske pravoslavne crkve pohvalio se kako se u njegovoj obitelji s

Kazao je kako je izjednačavanje pravoslavlja sa srpskom nacijom “rasizam koji su na čudan i nemoralan način izmiješali interesi svetosavlja i boljševizma”.

Na simpozijima HPC-a na kojima je govorio Richter, kako navode Novosti, sudjelovao je i Igor Vukić, predsjednik Društva za trostrukog logora Jasenovac, poznatog po tvrdnjama kako je Jasenovac bio tranzitni i radni logor u kojem nije bilo ubojstava, prenose Vijesti.hr

Naknadno doznajemo kako se spomenuti liječnik povukao s mjesta ravnatelja.

Istaknuo je da da nije želio praviti probleme i biti na teret članovima Upravnog vijeća niti ljudima iz Grada kojima se zahvaljuje dodajući kako su bili su maksimalno pristojni prema njemu.

Exit mobile version