SREBRNJAK

‘U mojoj obitelji uvijek se govorilo – Ne vjeruj Srbinu!’ Iscurila još jedna izjava novog ravnatelja Dječje bolnice

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Imenovanje dr. Darka Richtera za novog ravnatelja Dječje bolnice Srebrenjak u Zagrebu izazvalo je priličnu buru ne samo u zdravstvenim krugovima koji su ostali začuđeni zašto je Upravno vijeće baš njega povuklo iz mirovine i postavilo na tako važnu funkciju.

Nakon što isplivale Richterove izjave o medicinski potpomognutoj oplodnji kao “silovanju u epruveti” i nakon što se sinoć na Facebooku obračunao s komunističkom partijom i optuživao koalicijske partnere nove vlasti u Zagrebu za govor mržnje, tvrdolinijašenje i optužujuće laži, danas su isplivali novi detalji.

Tjednik Novosti je objavio kako je prije dvije godine Richter na simpoziju tzv. Hrvatske pravoslavne crkve pohvalio se kako se u njegovoj obitelji s

Kazao je kako je izjednačavanje pravoslavlja sa srpskom nacijom “rasizam koji su na čudan i nemoralan način izmiješali interesi svetosavlja i boljševizma”.

Na simpozijima HPC-a na kojima je govorio Richter, kako navode Novosti, sudjelovao je i Igor Vukić, predsjednik Društva za trostrukog logora Jasenovac, poznatog po tvrdnjama kako je Jasenovac bio tranzitni i radni logor u kojem nije bilo ubojstava, prenose Vijesti.hr

Naknadno doznajemo kako se spomenuti liječnik povukao s mjesta ravnatelja.

Istaknuo je da da nije želio praviti probleme i biti na teret članovima Upravnog vijeća niti ljudima iz Grada kojima se zahvaljuje dodajući kako su bili su maksimalno pristojni prema njemu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari