NAJGORA VIJEST

U Osijeku od koronavirusa sinoć preminule četiri osobe!

Foto: igor kralj pixsell

Nacionalni stožer civilne zaštite najnovije podatke o broju i stanju oboljelih od koronavirusa objavit će na redovnoj konferenciji u 14 sati, a županijski stožeri već su počeli iznositi brojke.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

U Osijeku su od koronavirusa jučer umrle četiri osobe s područja Osječko-baranjske županije, a sve su bile kronični bolesnici, izvijestio je u subotu  županijski Stožer Civilne zaštite.

Ravnatelj osječkog KBC-a Željko Zubčić rekao je da su umrle osobe u poodmakloj životnoj dobi, od 92, 85, 78 i 71 godine, od kojih su dvije bile na respiratoru.

Pojasnio je da su umrli imali različite dijagnoze, od srčanih poteškoća, kroničnog zatajenja bubrega, pneumonije, ali da su u pitanju bile teške kronične bolesti,

Izvijestio je kako su jučer testirana 102 uzorka, a bilo je osam pozitvnih osoba, šest iz Osijeka,  te po jedna iz Višnjevca i Bilja.

Ukupno je tijekom epidemije virusa COVID-19 do sada u Osječko-baranjskoj županiji oboljelo  89 osoba.

U osječkom  KBC se trenutno liječi 26 bolesnika, od toga 21 na Klinici za infektivne bolesti a pet osoba je na respiratoru, dok je 11 osoba otpušteno na kućno liječenje, rekao je Zubčić.

Ravnatelj KBC-a Zubčić odbacio je nagađanja o navodno pozivnim liječnicima na Infektologiji KBC-a. Istaknuo je da su infektolozi osječkog KBC-a testirani, i jučer i danas, i svi su negativni na koronavirus.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

U Primorsko-goranskoj županiji danas je samo jedna nova osoba zaražena koronavirusom, potvrdili su danas ujutro iz županijskog stožera civilne zaštite.

ISTARSKA ŽUPANIJA

Ni u subotu u Istarskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa, a 29 uzoraka brisa osoba koji su u četvrtak poslani na analizu u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti, su negativni potvrdio je jutros načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Dodaje da su u međuvremenu dva pacijenta u pulskoj Općoj bolnici tijekom jučerašnjeg dana izliječena.

“Od 29 ispitanih uzoraka brisa, svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih, dva su pacijenta izliječena a u Istarskoj županiji trenutno brojimo ukupno devet izliječenih”- naveo je Kozlevac u priopćenju.

Ističe da u Istarskoj županiji drugi dan za redom te ukupno četvrti put ovaj tjedan nema novooboljelih.

U Istri su inače do sada ukupno zaražene 74 osobe.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije izvijestio je u subotu da u toj županiji nema novih oboljelih od Covida-19.

Na Odjelu infektologije hospitalizirano je deset pacijenata pozitivni na virus SARS-CoV-2, od jučer je jedna osoba primljena, a tri su otpuštene. Tri pacijenta i dalje su na respiratoru u KBC Split.

Šest osoba je u karanteni od kojih su četiri državljani Republike Hrvatske i dvoje stranaca.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

“Treći dan zaredom, Virovitičko-podravska županija nema novozaraženih osoba od koronavirusa. Prema informaciji iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, i nadalje na našem području ima dvoje oboljelih od bolesti COVID 19. Njihovo stanje je stabilno i nalaze se u kućnoj izolaciji. Poštujte epidemiološke i sigurnosne upute. #ostanidoma”, napisali su na Facebook stranici Virovitičke županije.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema novih osoba zaraženih koronavirusom, a svih 11 testova poslanih u protekla 24 sata negativni su, priopćio je u subotu Stožer Civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije.

Među poslanim testovima bili su i kontakti jučer potvrđenog zaraženog koronavirusom policijskog djelatnika iz Bjelovara.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije tako je i dalje koronavurusom zaraženo ukupno šest osoba, a dodatne dvije osobe koje se vode statistički kao zaražene pod Bjelovarsko-bilogorsku županiju, imaju samo prebivalište na području županije, iako su testirani i liječe se na zagrebačkom području, navode iz Stožera.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

“U posljednja 24 sata imamo jednu novu osobu pozitivnu na Covid-19”, potvrdio je načelnik Stožera Brodsko-posavske županije Stjepan Bošnjaković dodavši da je riječ o bliskom kontaktu ranije oboljele osobe.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je šest novih osoba pozitivnih na koronavirus. Po dvije novozaražene osobe su s područja grada Pregrade i općine Petrovsko, a po jedna osoba iz Oroslavja i općine Jesenje.

S današnjim je danom na području Krapinsko-zagorske županije ukupno je 76 osoba zaraženih virusom Covid-19.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U protekla 24 sata u Vukovarsko-srijemskoj županiji imamo 2 nove pozitivne osobe, od toga 1 sa područja Nuštra i 1 sa područja Vinkovaca, ukupno oboljelih osoba je 18.

S jučerašnjim danom testirano je ukupno 218 osoba. U samoizolaciji na području naše županije nalazi se 655 osoba, tijekom jučerašnjeg dana bilo je 5 dojava o kršenju samoizolacije od čega je utvrđeno 1 kršenje mjera, objavio je županijski Stožer.

Vijesti.hr, Hina
Foto:Igor Kralj/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari