NEOBIČNA NESREĆA

U Puli traju pripreme za vađenje novog broda koji je s dizalice pao u more; Poznati i detalji nesreće

Foto: MMPI

Tijekom  pokrenutog postupka podizanja novogradnje ribarskoga broda pomoću prijevozne lučke dizalice, puknula je čelik čelo podizna traka te je novogradnja ispala iz nosača, pri čemu je pramčani dio potopljen u moru, dok je krmeni dio ostao pričvršćen na dizalicu. Nažalost, tijekom noći novogradnja je u potpunosti ispala s dizalice te je potopljena uz obalni zid pulske luke.

U ovoj nesreći nema stradalih niti ozlijeđenih, a trenutno su u tijeku pripreme za vađenje novogradnje iz mora, piše Morski.hr

Službenici Lučke kapetanije Pula dojavu o nesreći u slobodnoj zoni luke Pula zaprimili su jučer, 8. veljače u 15.00h, od djelatnika tvrtke Avangard Shipyards d.d., angažirane na podizanju broda na obalu te su odmah izašli na poziciju nesreće. O događaju su iz LK Pula obavijestili Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) i resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te su na poziciju pozvane interventne službe.

Foto: MMPI

Odmah po dolasku na poziciju službenici pulske Kapetanije utvrdili su kako nema stradalih i ozlijeđenih i organizirali su postavljanje plutajućih brana u moru, u cilju sprječavanja eventualnog onečišćenja mora i morskog okoliša, koje se za sada nije dogodilo, s obzirom da se u spremnicima novogradnje, u trenutku nesreće, nalazilo oko dvije tone pogonskoga goriva tip diesel i oko dvije tone hidrauličnog ulja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari