POTVRDIO DAMIR TRUT

U Rijeci mobilizirani pripadnici civilne zaštite. Evo koji su njihovi zadaci!

Ilustracija: Riportal

Mobilizacija će trajati do opoziva

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut za RTL.hr je potvrdio da Ministarstvo mobilizira pripadnike Civilne zaštite Grada Zagreba u borbi protiv koronavirusa, kako je o tome ranije izvijestio Nacional.

Od izvora bliskog CZ-u Grada Zagreba procurila je informacija da su dobili naloge za mobilizaciju jer navodno pri Ministarstvu nemaju svoje pripadnike.

Mobilizacija bi ,kako se navodi se u nalogu, trajala do opoziva, a osoba koja je na nju pozvana trebala bi vršiti funkciju Covid redara.

Nalog je potpisao Trut, a za RTL.hr je potvrdio i da se mobilizacija zaista provodi i to ne samo u Zagrebu.

“Jučer smo mobilizirali pripadnike Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite u Rijeci, Zagrebu, Splitu i Osijeku, a zadaća će im biti da nadziru provođenje mjera koje je izdao Stožer”, kazao je Trut.

Tako bi mobilizirani pripadnici cz-a trebali provoditi nadzor u shopping centrima, možebitno i na tržnicama i u vozilima javnog prijevoza, dakle u svim sferama u kojima od ponoći vrijede strože mjere.

“Obilazit će, nadzirati i upozoravati, dakle sve ono što Civilna zaštita i radi proteklih osam mjeseci. Trenutno ih je 77. (vijesti.hr)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari