‘U situaciji je kao mnogo hrvatskih građana. Ova tužna slika je ukorijenjena u našem društvu’

‘Beskrajno mi se zahvaljivao na slancu i rekao kako danima nije jeo’

U nedavno otvorenoj Facebook grupi “Žuti prsluci Hrvatska” redovito u posljednje vrijeme osvanu slike iz različitih hrvatskih gradova, a koje prikazuju tužnu realnost trenutnog stanja.

Jedna članica grupe “Žutih prsluka” objavila je fotografiju gospodina kojeg je fotografirala, po svemu sudeći, u centru Zagreba. Kako ističe članica, ovom fotografijom ne želi poniziti nijednog čovjeka već probuditi empatiju kod svakog građanina.

Njenu dirljivu objavu prenosimo u cijelosti:

Prije par tjedana sam hodala ulicom i nisam mogla proći, a da se ne zaustavim pored ovog čovjeka. Imala sam slanac i pružila mu, a on je samo šutio i sa stidom počeo jesti. Radi se o čovjeku kojemu je država ukrala dostojanstven život, a on se u toj situaciji nije snašao i završio je na ulici. Našao se u situaciji u kojoj je mnogo hrvatskih građana. Ljudi kojima je oduzeto elementarno pravo na život.

Pokušala sam pričati s njime i usmjeriti ga na pozitivnije mjesto u životu, ali me je odbio. Beskrajno mi se zahvaljivao na slancu i rekao kako danima nije jeo. Skuplja boce kao i većina nas, a u pučkoj kuhinji rijetko kada uspije dobiti jelo jer su redovi svakim danom sve duži.

Pitala sam ga mogu li ga uslikati i probati osvijestiti ovaj naš narod realnom slikom Hrvatske. Pristao je dok je i dalje stidljivo trgao slanac i jeo.

Ovom slikom ne želim poniziti nijednog čovjeka. Želim probuditi empatiju kod svakog od vas. Želim da svi gledamo jedni na druge jednako.

Možda niste osjetili fizičku glad, ali mnogi od nas su osjetili psihičku glad koju potiču nezadovoljstvo i nepravda. Ova tužna slika je ukorijenjena u našem društvu, a moja je želja da to promijenimo. Zato jer ne želimo biti robovi nakaradnog sustava. Zato jer želimo sustav u kojem nećemo biti na rubu siromaštva.

IZVOR: (Facebook / Žuti prsluci Hrvatska)

Vijesti.hr
Foto: Facebook / Žuti prsluci Hrvatska

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari