SRETAN RASPLET

U spašavanju sudjelovao i HGSS: Speleolog Mark javio se iz bolnice: ‘Nikada nisam bio bliže smrti. Hvala svima na podršci!’

Tim Hrvatske gorske službe spašavanja bio je u Turskoj i pomogao u izvlačenju američkog speleologa iz duboke špilje

Mark Dickey (40), speleolog kojega su u Turskoj danima spašavali iz špilje, javio se iz bolnice. Bio je zarobljen na dubini 1054 metra. Pretrpio je krvarenje u trbušnoj šupljini.

“Pozdrav svima! Želim zahvaliti svima na podršci i dobrim željama. Izašao sam iz špilje Morca, a sada sam na jedinici intenzivne njege”, napisao je speleolog.

U pomoć Dickeyu stigli su sa svih strana svijeta, a među njima su bili i neki od članova Hrvatske gorske službe spašavanja.

Foto: Facebook/ HGSS

“Zastrašujuće iskustvo. Nikada nisam bio bliže smrti. Cijenim sve ljude koji su bili uključeni u spašavanje mog života i pomogli mi da izađem iz tako duboke unutrašnjosti špilje”, napisao je u objavi.

Posebno je zahvalio i liječnicima, a nevjerojatna je akcija noćas proslavljena.

Objavom se javio i ponosni HGSS.

“Ova noć nije samo priča o spašavanju, već i svjedočanstvo o nevjerojatnom duhu i solidarnosti svih timova koji sudjeluju u akciji u Turskoj. Neka ovaj trenutak posluži kao podsjetnik da ujedinjenost i hrabrost mogu prevladati svaku prepreku. Zahtjevna akcija spašavanja speleologa u Turskoj bliži se kraju”, napisali su na svojoj službenoj stranici, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari