HALARD KOPITZ

Ubojica djece konačno progovorio! Otkrio zašto je ubio mališane…

Foto: Instagram

Halard Kopitz, 56-godišnji Austrijanac koji je ovog vikenda u zagrebačkom naselju Mlinovi na monstruozan način usmrtio svoje troje malodobne djece, nakon čega je pokušao samoubojstvo u ponedjeljak je premješten iz KBC-a Sestre milosrdnice u Kliniku za psihijatriju Vrapče, a doznaje se kako je u tijeku njegovo uhićenje.

Voditelj Službe općeg kriminaliteta zagrebačke policije Zvonimir Petrović potvrdio je u ponedjeljak navečer da je u tijeku uhićenje osumnjičenog za ubojstvo troje malodobne djece u zagrebačkom naselju Mlinovi, piše Net.hr

Smatra se raspravno sposobnim

Petrović je u razgovoru za Dnevnik Nove tv potvrdio da je u tijeku njegovo uhićenje, a nakon što su ga pregledali liječnici u Vrapču i odlučili ga otpustiti iz bolnice. “Upravo sada, dok mi razgovaramo u tijeku je njegov preuzimanje od osoblja bolnice i vrlo brzo bit će u našim službenim prostorijama”, rekao je Petrović.

Apsolutno smatramo da je uhićeni raspravno sposoban, dodao je Petrović. “Nakon što je liječnički konzilij u bolnici Vrapče odlučio da će ga otpustiti – tu nastupamo mi”, rekao je.

S obzirom na to da je riječ o stranom državljaninu, tijekom ispitivanja uhićenom će biti osiguran prevoditelj, a nakon ispitivanja, uhićeni će biti predan pritvorskom nadzorniku, a županijskom državnom odvjetniku biti podnesena kaznena prijava, rekao je Petrović.

Iako Kopitza policija još uvijek nije ispitala, Index je doznao što je on ispričao u Vinogradskoj bolnici.

UPOZORAVAMO: IZJAVE UBOJICE DJECE SU UZNEMIRUJUĆE

Što je rekao Kopitz?

Kopitz je u bolnici rekao da mu je teško pa je dodao da mu je žao što je još uvijek živ. Kazao je da je već dulje vrijeme bez posla te da se javljao prijateljima i pokušavao naći posao. Dodao je i kako mu je za stan istekla najamnina te da nije imao kamo otići. Upravo potonje navodi kao glavni motiv za ovaj nezapamćeni zločin.

U bolnici je kazao da je zbog toga odlučio sebi oduzeti život, a prije toga i vlastitoj djeci kako “ne bi bio sam, već kako bi i djeca bila zajedno uz njega kada umre”.

Iako se u početku vjerovalo da je Kopitz ugušio vlastitu djecu, pojavila se sumnja da je ubojica svoju djecu prvo omamio tabletama, a potom ih ugušio te je zbog toga zatražena dodatna toksikološka analiza ubijenih mališana. Kopitz je u bolnici rekao da, “kad bi imao mogućnost i način, ponovno pokušao samoubojstvo”.

Sebe je opisao kao “osjećajnu, ali i grubu osobu”. Dodao je i da se unatrag posljednja tri mjeseca osjećao tužno, potišteno i napušteno, a posljednjih dana očajno. Kako piše Index, Kopitz je kazao da više nije vidio nikakvog izlaza iz situacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari