TEŠKO UBOJSTVO

Ubojici djece određen istražni zatvor: Sudac je prihvatio prijedlog tužiteljstva po sve tri osnove

Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Harald Kopitz koji se sumnjiči za trostruko teško ubojstvo jutros je doveden pred suca istrage Županijskog suda u Zagrebu. Sudac istrage je prihvatio prijedlog tužiteljstva i odredio mu istražni zatvor po svim osnovama, javlja Večernji list.

Tužiteljstvo je tražilo da mu se istražni zatvor odredi po tri osnove, zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, zbog opasnosti od ponavljanja djela i zbog teških okolnosti počinjenja djela.

Istraga je u ovom postupku tajna zbog zaštite maloljetne djece, piše Net.hr

Relativno je stabilan

Kopitzov odvjetnik po službenoj dužnosti Marko Ivica kazao je nakon ispitivanja u policiji, koja je protiv Kopitza tužiteljstvu podnijela kaznenu prijavu, da je njegov branjenik relativno stabilnog psihičkog stanja.

”Moj branjenik, kojeg branim po službenoj dužnosti, kratko je iznio svoju obranu, odnosno branio se šutnjom. Pročitana mu je poruka o pravima, a on je relativno stabilnog psihičkog stanja”, kazao je ranije odvjetnik.

Ivica je dodao da se očekuje medicinsko vještačenje kojim će se utvrditi Kopitzovo psihofizičko stanje u trenutku počinjenja kaznenog djela.

Otpušten iz bolnice

Ubojica je i službeno uhićen sinoć oko 19,45 sati nakon što je otpušten iz psihijatrijske bolnice Vrapče.

Tamo je doveden ranije tijekom dana nakon izlaska iz bolnice Sestara milosrdnica u kojoj je hospitaliziran jer je u noći brutalnog zločina pokušao samoubojstvo uzevši veću količinu psihofarmaka, ali nedovoljnu da bude smrtonosna.

U vrijeme zločina majka ubijene djece nije bila u Zagrebu, a djeca su vikend provodila s ocem.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari