IZNENAĐEN ODGOVOROM

Učitelj volontirao u Petrinji i zakasnio s prijavom na stručni skup: ”Teško je biti na dva mjesta u isto vrijeme”

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Zamolio je da ga se naknadno uvrsti u edukaciju, ali savjetnik Agencije za odgoj i obrazovanje mu je odbrusio

Učitelj informatike Goran Podunavac ovih je dana volontirao u Petrinji nakon razornog potresa. Volontirajući na terenu, promašio je u roku se prijaviti na stručni skup za nastavnike informatike koji organizira državna Agencija za odgoj i obrazovanje. Stručni skup počeo je u četvrtak u 10 sati.

Kako je, bez obzira na okolnosti, htio sudjelovati na usavršavanju (koje nastavnicima nosi i potvrde koje su im važne za eventualno napredovanje), obratio se savjetniku za informatiku u Agenciji, Eugenu Banu, s molbom da ga naknadno prijavi na skup, piše Telegram.

“Volontirao sam u Petrinji i vratio se prije dva dana. Više nije bilo mjesta jer je sve bilo popunjeno”, napisao je učitelj Podunavac savjetniku Banu. Njegov je kratak odgovor glasio: “Teško je biti na dva mjesta u isto vrijeme”.

Učitelj Podunavac Banu je potom poslao mail u kojem mu je detaljno objasnio situaciju i zamolio ga da mu iziđe u susret i ručno ga doda na popis prijavljenih za stručni skup. Dobio je tek kratak odgovor u kojem mu je Ban poručio: “Bit će još usavršavanja, pa tako i potvrda”.

Podunavac je za Telegram rekao kako je od kolege dobio poveznicu na skup i da ga je pratio, uz još 800 ljudi. Međutim, kako službeno nije prijavljen, neće dobiti potvrdu Agencije da je na njemu sudjelovao.

“Ne treba meni ta potvrda za ama baš ništa, ali njegova takva komunikacija me vrijeđa”, kazao je. Pita se i kakva je to edukacija na koju se ne može prijaviti, kao i kakav je to državni skup na kojem je nužno imati najbrži prst da bi ga mogao slušati.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari