SNIŽAVANJE PDV-A

Ugostitelji nakon sastanka od Marića zatražili rasterećenje: ”Devastirani smo…”

Foto: Pixsell

Predstavnici Nacionalne udruge ugostitelja sastali su se sa potpredsjednikom Vlade RH i ministrom financija Zdravkom Marićem.

Na sastanku su razgovarali o predloženim modelima poreznog rasterećenja u vidu snižavanja stope PDV-a na pripremu i posluživanje bezalkoholnih pića i napitaka, piva i vina u ugostiteljstvu i privremenom alternativnom rješenju izuzimanja iznosa bruto plaća zaposlenika poduzeća iz osnovice za obračun PDV-a kako bi se oslobodio prijeko potreban prostor za spašavanje poslovanja i zadržavanje kvalificiranih djelatnika u sektoru, pišu Vijesti.hr

Jelena Tabak iz Nacionalne udruge ugostitelja konstruktivan sastanak s Marićem i u bližoj budućnosti bolji uvjeti rada, no za sada ne u obimu u kojem su tražili.

Ministar Marić je izjavio kako je trošak radne snage je porezno priznat u onim sustavima u kojima treba biti priznat, porez na dohodak i porez na dobit.

”Ne možemo izravne poreze brkati s neizravni porezima kakav je PDV”, kazao je ministar.

”Ukupni porezni sustav, sve što smo učinili, nije nam bila vodilja samo sektor ugostiteljstva, nego cjelokupno gospodarstvo i snižavanje  poreza na dohodak i na dobit i ukidanja pojednih doprinosa, a onda i jedna mjera koja je imala značajan efekt, možda smo je i mi sami manje nego smo trebali komunicirali, bilo je širenje neoporezivih primitaka. Bilo za bonuse i nagrade za zaposlenike, bilo za priznavanje troškova smještaja, prehrane, vrtića i tako dalje. Sve su to mjere kojima smo dali izravan doprinos mjerama koje su rezultirale rastom zaposlenosti, odnosno
rastom plaća”, rekao je Marić.

VIDEO DANA:

Uskoro opširnije…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari