UGOSTITELJI BIJESNI

Ugostitelji zatražili hitan sastanak: ”Ne prihvaćamo ovu katastrofalnu i diskriminatornu odluku Vlade!”

Foto: Pixell

Unatoč očekivanjima ugostitelja, Vlada je danas objavila da za njih mjere neće biti relaksirane od 1. veljače. Nema otvaranja terasa niti prodaja kave za van.

Iz Nacionalne udruge ugostitelja odmah su reagirali na odluku, pišu Vijesti.hr

Objavu prenosimo u cijelosti:

“Stožer je donio takvu odluku jer smatra da to nije epidemiološki ispravno, zbog toga što potiče okupljanje i zadržavanje. Nadalje, zaključeno je da zbog činjenice što nismo uspjeli stvoriti kolektivnu svijest o poštivanju mjera ugostitelji ne mogu raditi jer njihov posao nije čista prodaja asortimana nego i osobna sreća i zadovoljstvo pojedinca.

Smatramo da Stožer nema stvarnu sliku stanja na terenu i zatražili smo hitni sastanak u vezi s tim. Držimo da ova odluka nije osobito mudra, ali svatko bira svoj put u smjeru borbe protiv pandemije. Poštujemo odluke, ali dok u isto vrijeme nemamo adekvatno provedivu financijsku pomoć, nije očekivano da ćemo se prestati boriti za pravedni balans između poštivanja epidemioloških mjera i financijske štete koju ono nosi”, stoji u priopćenju.

Odluku je komentirao i Hrvoje Bujas iz Udruge Glas poduzetnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari