DODJELA NOVCA BEZ KRITERIJA?

Uhićen ministar Darko Horvat

U podnevni Dnevnik HRT-a javio se odvjetnik ministra Darka Horvata. Potvrdio je da je ministar uhićen

Odvjetnik ministra Horvata potvrdio je da ga se sumnjiči ga za zloporabu položaja. Odveli su ga u policijskom automobilu, a u Banskim dvorima najavili su izvanrednu konferenciju za medije u 12.30 sati

Photo: Vjeran Zgane Rogulja/PIXSELL

Policija je jutros upala u kuću u Međimurju ministra graditeljstva Darka Horvata u mjestu Donja Dubrava zbog sumnje u povezanost sa zlouporabom ovlasti njegove nekadašnje pomoćnice, a sada osumnjičene Ane Mandac.

Nju sumnjiče da je na zamolbu Josipe Rimac obrtnicima sređivala potpore od Ministarstva poduzetništva i obrta kada je ministar bio upravo Horvat.

Policija po nalogu Uskoka istražuje ministra Darka Horvata i potpredsjednika vlade Borisa Miloševića, no među osumnjičenima nije i ministar Josip Aladrović, doznaje se.

Na meti istražitelja uz Horvata i Miloševića, od aktualnih državnih dužnosnika su i državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja Velimir Žunac te ravnateljica uprave za potpomognuta područja Katica Mišković.

Među osumnjičenima su i bivši ministar Tomislav Tolušić te Horvatova pomoćnica Ana Mandac koja je s dužnosti otišla nakon što je osumnjičena u aferi Vjeroelektrane zajedno s bivšom državnom tajnicom Josipom Rimac.

Photo: Vjeran Zgane Rogulja/PIXSELL

Prema neslužbenim informacijama sporna je dodjela novca iz programa razvoja poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

Novac se navodno dodjeljivao bez kriterija, no za sada nije poznato koliko je novca na taj način ukupno podijeljeno ni koliki su bili pojedinačni iznosi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari