NAKON CJELODNEVNE POTJERE

UHIĆEN ODBJEGLI OSUMNJIČENIK ZA UBOJSTVO: Skrivao se na mjestu na kojem su ga u Splitu prvo tražili

Pixsell

Pri uhićenju nije pružao otpor

Osumnjičeni ubojica Branimir Čaleta večeras je oko 20:20 sati uhićen u blizini Poljuda. Kako se i pretpostavljalo, skrivao se na Turskoj kuli, a pronađen je između splitskog Brodogradilišta i trgovačkog centra “Lidl”, javlja Slobodna Dalmacija.

Nije pružao otpor.

Sve je počelo oko 12.10 sati u blizini Županijskog suda, kad je 36-godišnjak pobjegao pravosudnoj policiji s lisicama na rukama. Pucali su u zrak, ali nisu ga omeli u naumu da im pobjegne. Tragalo se potom cijeli dan za njim.

U toj potrazi sudjelovalo je stotinjak policajaca, a pomagali su im psi tragači. Još se uvijek pouzdano ne zna je li Čaleta imao pomagača kada je uspio tako brzo umaknuti policiji.

Na sud je doveden iz zatvora na Bilicama. Iako je na rukama imao lisice, uspio je nekako pobjeći, bježeći preko parkinga u blizini suda i to baš kada su ga htjeli uvesti u “maricu” pravosudne policije.

Sve se događalo u blizini PU splitsko-dalmatinske, a prema posljednjim dojavama građana, viđen je u blizini Turske kule, gdje je stigla interventna policija i u konačnici ga pronašla te privela natrag u istražni zatvor.

Njegov odvjetnik Hrvoje Krišto u razgovoru za RTL Danas pozvao ga je da se preda i naglasio da ovaj bijeg neće utjecati na kaznu koju će u konačnici dobiti zbog ubojstva trudne Ukrajinke Ganne Kitaeve.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari