BORBA PROTIV KORUPCIJE

UHIĆENA 41 OSOBA! U velikoj akciji USKOK-a pala skupina, prodavali su diplome za lovce. Na vrhu ravnatelj učilišta?

Ilustrativna fotografija: Pexels

U jutrošnjoj akciji uhitićena je 41 osoba, a kako doznajemo, riječ je o korupcijskoj hobotnici u kojoj se za 750 kuna prodavalo uvjerenje da je netko prošao program osobljavanja za lovca, lovočuvara ili ocjenjivača trofeja

U velikoj akciji USKOK-a i policije jutros je diljem zemlje uhićena 41 osoba.

Kako su objavio USKOK, uhićuju se osobe u više županija za koje postoji sumnja da su počinili koruptivna kaznena djela. U tijeku su pretresi domova, poslovnih prostora, osobnih automobila i drugih prostora osumnjičenika te će se uhićene će predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke. “Dok će kaznena prijava biti podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta”, objavila je jutros i varaždinska policija.

Neslužbeno doznajemo da se radi o korupcijskoj hobotnici u kojoj su se kupovale dozvole za lovca, lovočuvara ili ocjenjivača trofeja divljači, a na temelju tih uvjerenja pojedinci su mogli zatražiti i odobrenja za nabavku oružja.

Naime, sumnja se da je ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta “Argali” s još njih osam predavača ili ispitivača sa učilišta dogovarao prodaju uvjerenja za pojedince da su prošili program osposobljavanja i položili ispit za lovca, lovočuvara ili ocjenjivača trofeja. Cijena je navodno bila najmanje 750 kuna po osobi. U korupcijskog hobotnici je sudjelovalo i još nekoliko ljudi koji ne rade na učilištu.

Tako stečeni novac međusobno bi pojedinci u uigranoj hobotnici podijelili, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari